zračni promet

Alitalia nastavlja međunarodne letove

avion
01.07.2020.
u 21:41

Alitalia je nastavila u srijedu međunarodne letove iz Milana, dok je Italija postepeno ponovno počela otvarati svoje zračne luke za strane putnike i smanjila restrikcije koje su uvedene u svrhu sprečavanja epidemije koronavirusa.

Avioprijevoznik, koji je u procesu nacionalizacije nakon 11 godina problematičnog privatnog upravljanja, imat će letove sa zračne luke Milan Malpensa za Amsterdam, Bruxelles, Pariz i London.

Milanska gradska zračna luka Linate, koji je prije pandemijske krize bila druga najveća zračna luka s kojom je kompanije Alitalia surađivala nakon rimskog Fiumicina, ponovno će se otvoriti 13. srpnja, prenosi Reuters.

Od srpnja će Alitalia će biti povezana i sa desetak domaćih destinacija preko zračne luke Milan Malpense, proširujući svoju ponudu iz regije Lombardija, jedne od najteže pogođenih pandemijom COVID-19 u Europi.

Alitaliju trenutno vodi privremeni menadžer, a vlada je u ožujku najavila da će državno ministarstvo financija postati glavni investitor.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?