Koreja

Aktivist balonima u Sjevernu Koreju poslao kopije filma "The Interview"

sss
08.04.2015.
u 13:31

Južnokorejski aktivist tvrdi kako je balonima poslao tisuće kopija kontroverznog Sonyjevog filma "The Interview" preko granice sa Sjevernom Korejom

Aktivist Lee Min-bok je rekao kako je balone poslao noću četiri puta od siječnja, a posljednji put je to učinio prošle subote. Komedija "The Interview" je priča o izmišljenoj zavjeri CIA-e čiji je cilj ubojstvo sjevernokorejskog vođe Kima Jong-una. Ovaj je film razbijesnio vlasti u Pyongyangu. Kompanija Sony je prvobitno odustala od prikazivanja filma nakon pretrpljenih hakerskih napada i prijetnji napadima na kina u kojim se film trebao prikazati. No, stav je promijenjen, a film je prikazan u određenim kinima. FBI tvrdi kako iza hakerskih napada i prijetnji stoji Sjeverna Koreja, koja je demantirala ove navode. Aktivist Lee je pobjegao iz Sjeverne Koreje, a otkrio je kako je zavezao DVD-ove za balone, zajedno sa američkim dolarima i lecima kojim se kritikuje Kimov režim. "Poslao sam tisuće kopija i milijun letaka u subotu. Pustio sam ih u blizini zapadnog dijela granice", izjavio je Lee. Svaki stanovnik Sjeverne Koreje koji posjeduje DVD player, a kod kojeg bude pronađen film "The Interview", bit će osuđen na dugu zatvorsku kaznu. Južnokorejski aktivisti su u nekoliko navrata koristili balone za slanje materijala koji pokazuju kakav život se odvija izvan Sjeverne Koreje te pozivaju ljude u toj državi da se usprotive vođi.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?