GEOPOLITIČKE OKOLNOSTI

Akrap o napadu Rusije na NATO: To bi bio 3. svjetski rat, nitko ne bi prošao dobro

rat u ukrajini
Reuters/Pixsell
24.06.2022.
u 09:33

Gordan Akrap s Instituta za istraživanje hibridnih sukoba komentirao je zajedno sa Željanom Zovkom i Domagojem Hajdukovićem trenutnu situaciju vezano uz Rusiju i rat u Ukrajini u HRT-ovoj emisiji 'U mreži Prvoga. '

- Rusija će i dalje nastaviti s ratnim aktivnostima i intenzivirat će napadna djelovanja razarajuće naravi kako bi što prije zaokružila prostor koji namjerava zauzeti, a to je područje Donbasa i Luganska, rekao je Akrap.

Dodao je kako ukrajinske oružane snage i ukrajinski narod napreduju i jačaju svoje sposobnosti, ali im nedostaju još određene sposobnosti kako bi mogli zaokružiti splet aktivnosti neophodnih za ozbiljne obrambene i oslobađajuće operacije.

- Teško je za očekivati da će Rusija napasti bilo koju od zemalja članica NATO saveza zato što bi to značilo početak 3. svjetskog rata u kojem nitko ne bi dobro prošao, a naročito ne Rusija, ističe Akrap.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?