cameron:

Ako rezultat za izlazak Britanije iz EU- a bude tijesan, neće biti novog referenduma

Cameron
18.05.2016.
u 08:16

Britanija neće održati novi, drugi referendum o članstvu zemlje u Europskoj uniji ako rezultat 23. lipnja bude tijesan, kazao je u utorak britanski premijer David Cameron.

Samo pet tjedana od održavanja referenduma ispitivanja javnog mnijenja daju kontradiktorne informacije o vjerojatnom ishodu referenduma, no neki od njih predviđaju da će rezultat biti vrlo tijesan.

Lider Britanske nezavisne stranke (UKIP), koja je protueuropski orijentirana, Nigel Farage kazao je u intervjuu objavljenom u utorak da ako rezultat bude vrlo izjednačen, primjerice bude li 52-48 za ostanak u EU, tada će po njemu rasprava o tom pitanju ostati "nedovršen posao".

Cameron: Ovo je jedna prilika u životu

"Ukoliko kampanja za ostanak dobije dvije trećine u odnosu na jednu trećinu, tada se stvar završava", rekao je Farage za Daily Mirror.

Upitan da prokomentira ovu izjavu premijer Cameron je rekao da ona pokazuje kako kampanja za izlazak iz EU-a gubi. "Mislim da kada ljudi počnu govoriti o drugom referendumu dok još niste održali ni prvi, to jasno pokazuje da gubite argumente", kazao je Cameron.

"Apsolutno sam jasan, referendum je referendum, jednom u životu jedne generacije, jedna prilika u životu, i rezultat određuje njegov ishod", kazao je Cameron.    

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije