Ne ide u stečaj

Agrokoru odobren kredit: na račun sjeda 480 mil. eura

Petar Glebov/Pixsell
05.07.2017.
u 16:07

Ramljak je potvrdio da u kreditiranju kompanije ovaj put sudjeluje 20-ak banaka i financijskih institucija, uključujući i ruski VTB, dok Sberbank

Izvanredni Vladin povjerenik Ante Ramljak, na privremenom Vjerovničkom vijeću Agrokora, kazao je kako je koncern uspio izbjeći stečaj. 

- Prva tranša od 30 milijuna eura iz današnjeg kredita bit će isplaćena OPG-ovima i kooperantima do kraja 7. mjeseca. U sljedeća 2 do 3 tjedna slijedi isplata 100-postotnog duga tim OPG-ovima. S današnjim danom smo završili fazu preživljavanja. Uspjeli smo sačuvati kompaniju, neće biti stečaja i prelazimo u drugu fazu, a to je faza restrukturiranja - kazao je Ramljak.

Agrokoru večeras na račun sjeda kredit od 480 milijuna eura. Ramljak je potvrdio da u kreditiranju kompanije ovaj put sudjeluje 20-ak banaka i financijskih institucija, uključujući i ruski VTB, dok Sberbank, kako je naveo, za sada nije odbio kreditiranje već je tražio dodatno vrijeme da donesu odluku. Potvrđeno je  je da su među kreditorima i domaće banke poput Erste banke i RBA, prenosi N1.

Što se tiče zaposlenika Konzuma, Ramljak je poručio da ne trebaju strahovati za radna mjesta. - Radnici Konzuma mogu očekivati da će i dalje dobivati svoje plaće i imati siguran posao - poručio je. I ako se zatvore neke trgovine, nitko ne treba strahovati za radna mjesta, jer posebno sada u sezoni, kaže, nedostaje radnika.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?