nedjeljni večernji

Svih šest Paravinjinih žrtava izgledale su baš kao Antonija

dragan paravinja (1)
Foto: Željko Miličević/VLM
1/5
10.07.2011.
u 11:00

Na sportske aktivnosti, a u Kuli su mu dostupne teretana i stolni tenis, Paravinja ne želi ići. Ne zanimaju ga ni novine, iako je baš on u mnogima središnja tema. Pogleda tek tv program.

Stojim ispred teških čeličnih vrata zatvorske ćelije s brojem 5 i mislim hoće li s njihove druge strane ikad izići istina koju ondje krije čovjek koji je jedini zna, a milijuni je već mjesec dana pokušavaju dokučiti. Iza tih vrata Kazneno-popravnog zavoda Kula u istočnom Sarajevu nalazi se Dragan Paravinja. Jasno mi je da ga zbog onoga što je učinio i za što mu se u BiH sudi neću moći vidjeti ni dok s dvojicom zatvorskih cimera dovedenih u peticu prije njega po dva sata dnevno šeće zatvorskim krugom ograđenim visokim zidom i bodljikavom žicom, ni u zajedničkoj prostoriji gdje pritvorenici kartaju i igraju šah, ni na hodniku...

Posjeti su jednom tjedno. Dragana Paravinju 2. srpnja posjetila je majka Ružica, odvjetnica Milana Borovčanin Bulić bila je kod njega u četiri navrata. Bila je kod njega i policija, zamjenik ravnatelja MUP-a Miljan Brkić i Vitomir Bijelić dobili su dozvolu suda u Sokolcu da s njim obave obavijesni razgovor. Bihaćki policajci došli su nedavno uzeti uzorak Paravinjina DNK jer na području Unsko-sanskog kantona imaju neriješen slučaj silovanja mlade stopistice koju je povezao vozač kamiona...

Je li i ta djevojka bila duge tamne kose, visoka i vitka, je li fizički sličila Antoniji Bilić? Ako je i ona Paravinjina žrtva, onda sigurno izgleda tako. Jer, kako nam ispričaše na Palama, sve njegove poznate žrtve, a navodno ih je šest, sliče jedna drugoj. Tako je, tvrde, prije deset godina izgledala i Draganova žena Milijana Paravinja.

Cijeli tekst pročitajte u Nedjeljnom Večernjem listu

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?