NOGOMET

Svi su nezadovoljni odgađanjem kola “na prepad”

dominkovic
VL FOTO
02.10.2010.
u 14:30

Za razliku od Federacije BiH, u ligama Republike Srpske utakmice će se igrati po rasporedu

Policijskom odlukom odgođene su sve utakmice nogometne Premijer lige BiH, koje su se po davno utvrđenom rasporedu trebale igrati danas, te utakmice omladinske Premijer lige, Prve lige FBiH, kao i ostali nogometni susreti u nižim stupnjevima natjecanja.

Nema dovoljno policije

U dopisu koji je potpisao Zlatko Miletić, ravnatelj FUP-a, odluka je obrazložena da dan prije općih izbora u BiH policija nema dovoljno ljudstva za osiguranje javnih skupova. Istodobno, utakmice u drugim sportovima u domaćim i međunarodnim natjecanjima nisu odgođene. Tako u sarajevskoj dvorani Skenderija u 2. kolu Lige prvaka Bosna BH Gas dočekuje rukometaše Zagreb CO. Igraju se i prvenstvene utakmice u rukometu i odbojci, kao i razni prijateljski susreti ili turniri u mnogim sportovima. Nisu otkazana ni razna druga masovna okupljanja, primjerice glazbeni koncerti. Pa ispada da su mogući samo incidenti na nogometnim susretima! Kao, postoji mogućnost da pojedinci i stranke ove utakmice koriste u promidžbene svrhe, a policija nije u mogućnosti sve to spriječiti na dan izborne šutnje. Istodobno, utakmice na prostoru Republike Srpske igrat će se po rasporedu.

- Odluka je donesena “na prepad”. Da je to učinjeno ranije, navrijeme, shvatio bih. Mi smo formu tempirali za susret protiv Budućnosti, rekao nam je Boris Gavran, trener prijedorskog Rudara.

Već postavili plakate

A banjolučki Borac već je plakatirao utakmicu protiv Slobode. Klubovi koji gostuju morali su otkazati autobuse i već naručeni smještaj u hotelima, dok su domaćini već obilježili travnjake, angažirali zaštitarske službe, naručili karantenu za momčad i napravili druge troškove, koje im nitko neće nadoknaditi. U upravi Širokoga Brijega odgodu su nazvali “nepotrebnom i katastrofalnom”. - Volio bih da se igralo ili da se odluka o odgodi donijela navrijeme. Recimo, da smo za ovo znali, sigurno u srijedu u Kupu ne bidmo odmarali neke igrače. Ovako sve ispada neozbiljno, poremećena je regularnost, misli Ivo Ištuk, trener Širokoga.

- Opasnost od incidenata? Pa na naše utakmice i sve utakmice nižih stupnjeva natjecanja jedva dođe rodbina igrača. Trebali smo igrati protiv Kamešnice kod Livna. Odgoda nam je poremetila ritam rada, osobito jer smo morali odgoditi i prošli susret protiv Sloge (Uskoplje) zbog poplavljenog travnjaka, kaže trener mostarskog drugoligaša Branitelja Slaven Musa. U Republici Srpskoj su još više razočarani, smatraju da su oni mogli igrati. Nitko nije zadovoljan ovom odlukom, ali ističu da se ništa ne može promijeniti.

- Odluka je takva kakva je i mi je moramo poštovati i sad se spremati po njoj, kazao je Dragan Bjelica, trener Slavije.

Ključne riječi

Komentara 1

PR
pressborrelli
09:51 03.10.2010.

Sto se ova p---dercina cereka. Ovaj se kupuje za 100 eura. Poltron jedan!

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije