USKORO

Sveučilište u Mostaru usvaja strategiju za idućih pet godina

\'slavonija-29.10.2009.osijek,hrvatska,na osjeckom sveucilistu studenti ocjenjivali rad svojih profesora i asistenata,studenti na ekonomskom fakultetu. Photo: Davor Javorovic/VLM\'
\'Davor Javorović/PIXSELL
28.06.2011.
u 09:24

Provođenje bilo kakve strategije je veoma težak posao u zemlji kao što je BiH

U amfiteatru mostarskog Sveučilišta jučer je prezentirana Strategija Sveučilišta u Mostaru 2011.-2016. Ovaj dokument jasno govori u kojem bi se pravcu trebala razvijati jedina visokoškolska institucija koja nastavu provodi na hrvatskom jeziku u BiH u razdoblju od idućih pet godina.

Javna prezentacija

- Htjeli smo dokument javno prezentirati kako bismo ga konačno usvojili. Glavni strateški cilj Sveučilišta u Mostaru jest postati visokoobrazovna ustanova s jasnim ciljem priključivanja europskom prostoru visokog obrazovanja i europskom istraživačkom prostoru. Na nacionalnoj, odnosno državnoj razini želimo prednjačiti u kvaliteti obrazovanja i istraživanja, a kroz sudjelovanje u međunarodnim projektima da postanemo prepoznatljivi i prepoznati. Uvjeren sam da ovakve vrijednosti dijele i druga sveučilišta u BiH. Iza svake odgovorne ustanove treba biti ozbiljna strategija i mi smo uvjereni da je to dosta kvalitetan dokument u kojem se vide naši ciljevi - rekao je nakon prezentacije ove strategije rektor Sveučilišta u Mostaru prof. dr. Vlado Majstorović. On je dodao kako je kroz strategiju planirana i jača uloga studenata u cijelom procesu te kako se smanjuje prostor za apatiju mladih ljudi koji su na Sveučilištu u Mostaru. -Jasno smo definirali naše ciljeve i zadaće, materijalne, ljudske i financijske resurse, ali i praćenje pokazatelja napredovanja u idućih pet godina. Nadam se da ćemo uskoro na Senatu Sveučilišta usvojiti akcijske planove kroz koje ćemo provoditi ono što smo zacrtali u našoj strategiji za idućih pet godina - naglasio je rektor Majstorović. Ovaj dokument bi, prema najavama, trebao biti usvojen do početka ljetne stanke u radu Sveučilišta, što znači da će njegova primjena krenuti od početka iduće akademske godine.

Ispunjavanje ciljeva

- Naši ciljevi su dosta realistični u našoj turbulentnoj stvarnosti i vjerujem kako zajedno s gospodarstvom i drugim dijelovima društva možemo ispuniti svoje ciljeve. U našem društvu je jako teško raditi strategije, ali mi smo ozbiljna institucija i moramo ići onim putem koji nam nalažu europski procesi. To je ono što se očekuje od nas - zaključio je rektor Sveučilišta u Mostaru. Naglašeno je kako je strategija rađena i prema potrebama tržišta rada, ne samo onoga u BiH nego i cijele Europe, što je svakako važno za one koji svoju budućnost vide izvan BiH.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?