Orašje

Sveučilišna nastava u Orašju ima strateško značenje za PŽ

diplomirani
Marko Mišković
30.01.2012.
u 10:00

Promovirana je treća generacija 20 diplomiranih pravnika i 20 pravnika koji su završili studij u centru Pravnog fakulteta u Orašju

Prije šest godina Pravni fakultet mostarskog Sveučilišta napravio je povijesni potez i prvi došao u Posavinu kako bi izvodio fakultetsku nastavu. Tadašnja županijska Vlada na čelu s Ivom Vincetićem i dekanom Pravnog fakulteta Ljubomirom Zovkom došli su na ideju otvaranja centra u Orašju, što je u konačnici donijelo obostranu korist.

Otežani uvjeti

Trenutačno se rad odvija u otežanim uvjetima i na uštrb Srednje škole fra Martina Nedića, ali će se možda već od ovog ljeta, izvoditi na najvišoj razini i u mnogo boljim prostornim i tehničkim uvjetima nove škole u Orašju. -Mnogi su u početku bili skeptici, ali smo postigli izvanredne rezultate, daleko iznad očekivanih. Smatrali smo ako se prijavi 50 ljudi, to je uspjeh, međutim na prvi natječaj prijavilo se više od 200 studenata, uglavnom iz Posavine i susjedne Slavonije. Danas u Orašju imamo puno studenata iz Posavine, ali još više iz Slavonije i drugih krajeva BiH, osobito iz TŽ-a i Brčko distrikta. Želim naglasiti da smo najmultikulturalnija visoka naobrazba u BiH, istaknuo je Ljubomir Zovko dekan Pravnog fakulteta Sveučilišta u Mostaru i dodao -Želim naglasiti da sam najzadovoljniji i najbolje komuniciramo s PŽ-om koja je imala više sluha u odnosu na druge županije. Svjesni smo da su tehničke i fizičke pretpostavke vrlo bitne, ali osnovni je ljudski čimbenik, a to je svijest o potrebi postojanja Sveučilišne nastave u PŽ-u. Sve navedeno ima dugoročnu korist, a to znači imati Posavinu kakvu Posavljaci zaslužuju i kako je to primjereno suvremenom čovjeku i vremenu koje je pred nama.

Poticaj za rad

Izuzetno svečano bilo je u objektu županijske Vlade gdje je, u prisutnosti brojnih uzvanika i gostiju, dekan Ljubomir Zovko promovirao treću generaciju 20 diplomiranih pravnika i 20 pravnika koji su završili studij u centru Pravnog fakulteta u Orašju. Nazočnima se obratio i Ivo Jelušić ministar prosvjete, znanosti, kulture i sporta u Vladi PŽ-a. -Nadam se da će vam diploma biti poticaj za daljnji rad, napredovanje, usavršavanje i učenje. Omogućuje vam da uđete u svijet zvanja i znanja i nadam se da ćete imati prigodu stečena znanja prikazati na mjestima gdje budete radili, poručio je Jelušić.

Ključne riječi

Komentara 2

PA
park
17:59 30.01.2012.

Da se ovi studenti ne bi naljutili , ali ovaj koledž je u klasi prijeratnih večernji škola , uglavnom su u pitanju pare i podobni kadrovi , znanje ah kome to treba danas !?

CI
cinbenik
08:14 31.01.2012.

Oni su zavrsili,samo je pitanje gdje ce traziti posao i tko ce im obezbijediti posao,obzirom na pedigre fakulteta u BiH,a tako i ovog sto sve ukazuje na dobru procjenu predhodnog komentara......................

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?