DUŠANKA MAJKIĆ

Sven Urke je ključni čovjek pravosuđa u BiH

Dušanka Majkić
11.06.2012.
u 11:21

Majkić je rekla da je ključni čovjek u pravosuđu BiH Norvežanin Sven Urke, koji novcem od različitih donatora postavlja i razrješava suce i tužitelje i nitko mu se ne smije suprostaviti.

Vehabizam je problem koji će se odraziti na sve u BiH, neće poštedjeti ni Bošnjake i oni će imati probleme zbog radikalnog Islama koji ne treba nikome, izjavila je predsjedavajuća Zajedničke komisije za obranu i sigurnost parlamenta BiH Dušanka Majkić.

Govoreći o povezanosti vehabizma i terorizma u BiH, Majkić je rekla da će BiH riješiti taj problem onda kada Bošnjaci kažu da žele da se izbore sa tim.

\"Veoma je važno da oni to kažu, jer blagonaklono gledati na problem vehabizma dovodi do napada na američko veleposlanstvo. Da smo se ozbiljno pozabavili Gornjom Maočom ne bi se dogodio napad na Policijsku postaju u Bugojnu i slučaj `Jašarević`. Pitanje je šta je sljedeće\", upozorila je Majkićeva.

Ona je napomenula da ne postoji spremnost za rješavanje problema, a svaki od ovih slučajeva pokušava se zataškati.

Majkić je ocijenila da nema odgovora ni na pitanje imaju li institucije BiH snage, želje i volje da se izbore sa terorizmom koji je sve veća prijetnja svijetu, pa i BiH.

Prema njenim riječima, Sud i Tužiteljstvo BiH su institucije koje nikome ne polažu račune, a takvo pravosuđe odgovara međunarodnoj zajednici.

Majkić je za \"Nezavisne novine\" rekla da je ključni čovjek u pravosuđu BiH Norvežanin Sven Urke, koji novcem od različitih donatora postavlja i razrješava suce i tužitelje i nitko mu se ne smije suprostaviti.

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?