Teatar

"Sve o ženama" Talijanske drame HNK Rijeka na Danima satrire

sve o ženama
arhiva VL
09.06.2010.
u 10:04

Komedija „Tutto sulle donne“ još nas jednom podsjeća da, ako želimo shvatiti određeno društvo, moramo prije svega sagledati kako se to društvo odnosi prema ženama.

U službenoj konkurenciji 34. Dana satire u četvrtak, 10. lipnja  u 20 sati u Kerempuhu na rasporedu je predstava "Tutto sulle donne"/"Sve o ženama" Talijanske drame riječkog HNK Ivana pl. Zajca. Riječ je o drami Mire Gavrana u režiji Neve Rošić. U predstavi glume tri sjajne glumice Talijanske drame Elvia Nacinovich, Elena Brumini i Rosanna Bubola koje tumače čak 15 likova u rasponu od djevojčica vrtićke dobi do starica. Svaka od njih nosi u sebi pet uloga u pet izmjeničnih i isprepletenih priča.

- Komedija „Tutto sulle donne“ još nas jednom podsjeća da, želimo li shvatiti određeno društvo, moramo prije svega sagledati kako se to društvo odnosi prema svojim slabijim članovima: ženama, djevojčicama, staricama. - ističe Laura Marchig, ravnateljica Talijanske drame.

O nagradama na Danima satire, koji su ove godine posvećeni Dubrovčaninu Vlahu Stulliju (1768.-1846.), odlučit će tročlani ocjenjivački sud u sastavu: Helena Buljan (glumica i profesorica na Akademiji dramske umjetnosti), Aida Bukvić (kazališna redateljica i docentica na Akademiji dramske umjetnosti) i Željka Turčinović (dramaturginja).

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?