Uskoro presuda

Supruga ga ubila metalnom šipkom dok je spavao u dnevnom boravku

Bašić
05.03.2013.
u 09:23

Majka sinu priznala: Ja sam ga ubila. Da nisam sad, ubila bih ga u ponedjeljak!

Sarajevska tužiteljica Ljiljana Marilović jučer je u završnim riječima zatražila da se osudi Ešefa Bašić (49), optužena da je na podmukao način ubila supruga Esada (1961) u travnju prošle godine, a obrana da se oslobodi. Presuda će se izreći u četvrtak. Tužiteljica Marilović je navela da ona u večernjim satima, lanjskog 7. travnja, u stanu u Ulici Topal Osman-paše na broju 7, svog supruga, dok je spavao u dnevnom boravku njihovog stana, ubila udarivši ga više puta metalnom šipkom po glavi. Esad je od zadobivenih ozljeda preminuo u bolnici Koševo dvadesetak dana kasnije.

Sinu priznala

- Njihov sin Emir Bašić je ispričao da ga je usred noći probudio krik, te da je u dnevnom boravku vidio oca kako leži u lokvi krvi i majku sa šipkom u ruci, koja je rekla: Ubila sam ga! Ispričao je i da majka policajcu rekla: Ja sam ga ubila. Da nisam sad, ubila bih ga u ponedjeljak. Dakle, radi se o punom obilježju zločina na podmukao način, jer oštećeni nije bio u mogućnosti da se obrani, a optužena je iskoristila i njegovo povjerenje, odnosno njihov brak, istaknula je Marilović, napominjući da je u pitanju smišljeno ubojstvo i zatražila osuđujuću presudu. Najstrožiju kaznu je zatražio i odvjetnik Senad Kreho, koji zastupa djecu Bašića.

Ubojstvo iz dosade?

S druge strane, branitelj Jasmin Muratović je zatražio da se njegova klijentica oslobodi odgovornosti za teško djelo koje joj je stavljeno na teret i pusti iz pritvora.
- U ovom slučaju nije dokazana namjera, što znači da nema ni motiva. Nema ubojstva iz dosade, a u tom slučaju se radi o neuračunljivim osobama. Nijedan dokaz nije potvrdio da je oštećeni spavao, osim izjave svjedoka, kojemu Sud može ili ne može vjerovati. Ni jedan od saslušanih vještaka na metalnoj šipki nije pronašao otiske, točnije papilarne linije i DNK tragove optužene. Presuda ne može biti zasnovana na osjećajima, intuiciji i pretpostavkama, zaključio je branitelj Muratović.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije