prijeti i new yorku

Superoluja Sandy udara na SAD: Ili će biti loše, ili će biti katastrofično

sandy (1)
Foto: Reuters/PIXSELL
1/4
29.10.2012.
u 07:59

Istočna obala SAD-a je u strahu. Milijuni su primorani na evakuaciju, a u New Yorku se očekuje i tri metra porast razine more.

Zbog nadolazećeg uragana Sandy izvanredno stanje proglašeno je u nekoliko američkih saveznih država, škole su zatvorene, gradski prijevoz blokiran, a američki predsjednik Barack Obama upozorio je stanovnike da uragan shvate ozbiljno, javlja BBC. Izvanredno stanje proglašeno je u saveznim državama Maryland, New York, Pennsylvania, Virginija, u gradu Washingtonu i obalnim okruzima u Sjevernoj Karolini. Air France, British Airways i Virgin Atlantic otkazali su letove u i iz gradova na istočnoj obali SAD-a uključujući New York, Baltimore, Newark, Washington, Boston i Philadelphiju.

Očekuje se da će uragan Sandy kojeg kojeg nazivaju ''Frankenstormom'' udariti istočnu obalu SAD-a kasnije danas između Virginije i juga savezne države New England. ''Superoluja'' proteže se 835 kilometara u širinu. Kreće se vrlo sporo i očekuje se da će u 24-36 sati protutnjati 12 američkih saveznih država. Gradonačelnik New Yorka Bloomberg naredio je evakuaciju stanovnika osjetljivih dijelova grada, a predviđa se da bi se razina mora u New Yorku mogla podići tri metra.

- Biti će ili loše, ili katastrofično - poručio je jedan službenik Obalne straže. 

Obalna straža i mnoge druge državne službe i agencije oluju su shvatili ozbiljno. Nitko ne želi da se ponovi nesretna Katrina, pogotovo ne u Obaminom izbornom stožeru u samoj završnici predizborne kampanje. 


>> Zatišje pred buru: 50 milijuna Amerikanaca čeka Sandy

 

 

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije