Pučišća na Braču

Sumnjiva smrt: Okorjeli neženja umro 6 dana nakon vjenčanja

otrov
Arhiva VL
29.01.2011.
u 12:22

Rodbina sumnja da je Bračanin otrovan i traži ekshumaciju. Liječnica kaže da je umro od komlikacija loma rebara.

Rodbina okorjelog bračkog neženje, 64-godišnjeg Stjepka Capkovića iz Pučišća, koji se, da nitko od njegovih ne zna, oženio 13. siječnja ove godine te samo poslije 6 dana iznenada umro, zatražila je ekshumaciju jer misli da je otrovan.

Naime, Stjepko se samo u nazočnosti kumova oženio sa 56-godišnjom A.M.A. iz Travnika koja mu je poljednje dvije godine bila domaćica. Bio je jako bogat, imao je dobru mirovinu, 150 tisuća metara kvadratnih zemljišta i dvije kuće.

Problemi su nastali nakon njegove smrti kad su mu braća i sestre shvatili da će sve naslijediti njegova "friška" supruga, A.M.A. Pozvali su policiju kad su vidjeli da je nestala sva njegova dokumentacija, papiri o vlasništvu, a možda i novac. Navodno je mjesec dana prije smrti s banke digao 60. 000 kuna.

Prema pričama mještana, rodbina je u njegovoj sobi našla "čudne predmete", nešto za vračanje - pladanj s položenom naopako okrenutom njegovom slikom, odlomljeni križ i nekakvu praškastu materiju. Policija je te predmete izuzela.

Stjepko Capković je 4. siječnja pao u svom polju i slomio rebra. Liječnica iz Pučišća koja je utvrdila njegovu smrt, izjavila je kako je smrt nastupila od posljedica komplikacija loma rebara. Rekla je da je bio pretil, da je imao više od 130 kilograma i da su komplikacije u takvim slučajeviam uobičajene.

No, rodbina pokojnog Stjepka "debelo" sumnja da je otrovan. I to isključivo radi pribavljanja imovinske koristi.

Policija je ispitala i njegovu suprugu A.M.A. koja je izjavila da je umro ispred nje. Pokušala mu je pomoći, ali bezuspješno. Nakon sprovoda otišla je s Brača, vratila se i opet otišla.

O svemu je obaviješteno Županijsko državno odvjetništvo koje će odlučiti hoće li uvažiti zahtjev rodbine za ekshumaciju tijela pokojnika. Tako bi se utvrdio pravi uzrok smrti.

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?