Nastavak suđenja

Suđenje Blaževiću: Tjerao nas je i govorio da će eksplodirati bomba

Suđenje Vojislavu Blaževiću (1)
Foto: Anto Magzan/PIXSELL
1/3
19.06.2013.
u 14:08

Ljiljana Blažević, supruga optuženog Vojislava, opisala je svojeg supruga u najboljem svjetlu, kao osobu koja će učiniti sve što može da nekom pomogne.

U nastavku suđenja Vojislavu Blaževiću, optuženom da je u siječnju podmetnuo dvije bombe koje su eksplodirale u zapadnom dijelu Zagreba, svjedočila je Margareta Bosak koja se te noći nalazila na autobusnoj stanici u Podsusedu, vozač ZET-ova autobusa Dejan Dorić te Vojislavova supruga Ljiljana Blažević.

Bosak se nedugo prije eksplozije u noći sa 10. na 11. siječnja nalazila na autobusnom stajalištu u Stenjevcu s prijateljem kada im je prišao jedan čovjek i rekao im da se maknu jer će eksplodirati bomba.

– Nismo mu vjerovali, mislili smo da se šali, no onda je uznemiren stao vikati: "Idite, idite" – rekla je Margareta. Otrčali smo, a kada smo došli do sljedeće stanice čuli smo eksploziju.

Bomba! Bomba!

Vozač ZET-a Dejan Dorić te se noći zaustavio na križanju Gospodske ulice i Aleje Bologne dok je na semaforu bilo uključeno crveno svjetlo. Vidio je tri, četiri cure kako trče u pothodnik te upitao što se događa. Jedna od njih odgovorila je: "Bomba! Bomba!"

Za njima je trčao i muškarac. Izgledalo je kao ih tjera s tog mjesta na kojem su se nalazile. Kada je vidio da su djevojke otišle, vratio se na stanicu gdje je nešto "čačkao" po torbi ili kutiji. Krenuo sam autobusom dalje i tada začuo prasak – ispričao je Dorić.

Ljiljana Blažević, supruga optuženog Vojislava Blaževića, opisala je svojeg supruga u najboljem svjetlu, kao osobu koja će učiniti sve što može da nekom pomogne. Tvrdi da je on 8. siječnja te u noći sa 8. na 9. siječnja, kada se dogodila prva eksplozija, bio u kući s njom. Taj dan, 8. siječnja, kaže, osjećao se loše, imao je visok tlak te ga je u šali pitala što je s njegovim telefonom, zašto ne zvoni "jer je inače dnevno zvonio puno puta".

– Rekao mi je da mu se ne da razgovarati, da odgovara porukama i da se osjeća kao stara krpa – svjedočila je njegova supruga. Tvrdi da je otišao spavati prije nje, negdje oko ponoći, ali u dnevnu sobu jer se ona u to vrijeme oporavljala od operacije pa ga je molila da spava na kauču kako je nehotice ne bi ozlijedio. Naime, objasnila je da on nemirno spava.

O eksploziji javila Ljiljanina majka

Za tu su eksploziju, kaže, čuli od njezine majke sutradan ujutro jer je majka poslala poruku sadržaja: "Jeste li čuli za eksploziju, je li se maca Šimika prestrašila?"

Svjedokinja je tvrdila da je njezin suprug posjetio stranice teleteksta kako bi provjerio što se dogodilo, rekao joj je da je to bilo u Podsusedu i pitao: "A gdje je taj Podsused?"

Vezano za drugu eksploziju, Blaževićeva supruga ispričala je da je on te noći trebao ići u Njemačku u nabavku paragliding-opreme te da je izgledao iscrpljeno. Te večeri otišao je iz stana oko 22 sata, ponovila je što je njezin suprug u svojoj obrani rekao, da ju je uskoro zvao i pitao treba li nešto kupiti, a potom drugi put kako bi joj javio da se vraća jer je zaboravio vozačku dozvolu.

– Kada sam oko ponoći čula eksploziju, pokušala sam ga nazvati. Nije se javljao, no nisam se brinula jer sam mislila da je na putu u Njemačku. Oko 00.45 sati čula sam u polusnu da netko zvoni te pomislila da je moj muž zaboravio i ključeve.

– Na vratima sam vidjela dvojicu policajaca i dvije osobe u civilu. Pitali su me živi li tu Vojislav Blažević, a odgovorila sam da ga nema, da je otišao na put. Tražili su da uđu u stan, rekli su mi da je ozlijeđen, ali da nije ništa strašno te da je pod liječničkom paskom. Rekli su mi da će u stanu ostati dva policajca i da je takva procedura. Drugi dan je došlo 7-8 ljudi iz krim-policije pa još 7-8 drugih s nalogom za pregled moje i suprugove imovine – svjedočila je Ljiljana, supruga optuženog Blaževića.

>>Vojislav Blažević: Gospođo sudac, bilo bi najbolje da me strijeljate

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije