ROČIŠTE

Sud: Slučaj Ganić ima političku pozadinu

Ejup Ganić
AFP PHOTO
11.06.2010.
u 22:49

Sud je prihvatio činjenicu da postoji osnov sumnje da Srbija iskorištava britanske sudove za političke pozadine

Pred sudom u Westminsteru danas je počelo, ali ne i završilo ročište u povodu zahtjeva obrane člana ratnog Predsjedništva BiH Ejupa Ganića o preispitivanju nadležnosti ovog suda za Ganićevu ekstradiciju u Srbiju.

Ročište je trajalo više od šest sati. Obje strane su iznijele obiman materijal, s tim što je Tužiteljstvo tražilo još dva dana za prikupljanje argumenata. Udovoljeno je zahtjevu, ali obrana je izuzetno zadovoljna onim što se događalo u sudnici.

- Sud je prihvatio činjenicu da postoji osnov sumnje da Srbija iskorištava britanske sudove za političke pozadine tako da ćemo ovo iskoristiti kao argument - izjavio je Damir Arnaut, savjetnik predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Haris Silajdžića za ustavnopravna pitanja.

Ipak, ročište o nadležnosti bit će nastavljeno 24. srpnja i nije izvjesno da li će se i tada sud odrediti o ovom pitanju. Kada je riječ o meritumu u slučaju Ganić ročište je zakazano za 5. srpnja.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?