Svečanost

“Stručnog i vrijednog pravnika uvijek ćemo u praksi prepoznati”

Pravnici
Pogled.ba
11.01.2013.
u 10:19

Diplome su uručene za čak 104 diplomanta koja su ispunila dvoranu herceg Stjepana Kosače

Hrvatski dom hercega Stjepana Kosače po tko zna koji put ove godine bio je pozornica brojnim mladim ljudima koji su puni želje i volje za usvajanjem novih znanja, ponosno u rukama pokazivali dokaz svoga obrazovanja, svoju novostečenu diplomu. Ovoga puta u pitanju su bili pravnici, odnosno studenti Pravnog fakulteta Sveučilišta u Mostaru.

Traženi pravnici

Diplomantima se svečanim govorom obratio rektor Sveučilišta u Mostaru prof. dr. Vlado Majstorović koji se osvrnuo na ekonomsku krizu i mogućnost da baš u ovom vremenu pravnici postanu osobe koje se najviše na tržištu traže. “Sigurno je da živimo u jako teškom vremenu, vremenu kriza, i to ne samo ekonomskih, nego i u vremenu društvene i moralne krize. Možda nam pravnici u ovom vremenu najviše i trebaju. Pravo, pravna sigurnost, stalnost i zakonitost su nam možda i najpotrebniji tim više kada su promjene zahvatile sve pore života i djelovanja zato ćete uistinu imati što raditi. Želim vam da imate što raditi”, kazao je Majstorović uz iskrene čestitke diplomantima i Pravnom fakultetu mostarskog Sveučilišta. Diplome se uručene za čak 104 diplomanta od kojih je 67 magistara prava, 18 diplomiranih pravnika i 19 pravnika, a također je promovirana i jedna magistrica pravnih znanosti. Magistricu Edinu Slipičević-Điho i njezin znanstveni magistarski rad o temi “Komplementarna i supsidijarna zaštita u pravu Europske unije i Bosne i Hercegovine” predstavila je, tj. o magistrici podnijela izvješće, prof. dr. Vesna Kazazić.

Sretno, studenti

Čestitke ponosnim diplomantima, sreću u daljnjem radu i uspjeh, te završetak jednog ciklusa u životu uputio je i dekan Pravnog fakulteta prof. dr. Ljubomir Zovko u govoru koji je uputio diplomantima. Poželio im je i sreću u pronalaženju posla uz savjet: “Stručnog i vrijednog pravnika uvijek ćemo u praksi prepoznati bilo gdje da budete radili, u administraciji, u gospodarstvu, u pravosuđu, u privatnom i javnom sektoru”, kazao je dekan prof. dr. Ljubomir Zovko. Naposljetku se u ime studenata dekanu i svim prisutnim u dvorani obratila magistrica prava Andrijana Prskalo, a za glazbeni ugođaj pobrinuo se Akademski pjevački zbor Sveučilišta u Mostaru pod ravnanjem mag. Katje Krolo-Šarac i uz glasovirsku pratnju prof. Marijane Pavlović.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?