robovlasnici

Strava u BiH: Obitelj 10 godina držala Njemicu u ropstvu

zlostavljanje
Arhiva VL
26.05.2012.
u 14:24

Djevojku za koju se vjeruje da se zove Klara, u zaseoku Karavlasi deset su godina fizički i psihički brutalno zlostavljali članovi obitelji Marinković

Čak deset godina u ropstvu je živjela 20-godišnja Njemica u selu Gojčin kod Kalesije u sjeveroistočnoj Bosni nedaleko od Tuzle, javlja Bportal.ba. Djevojku za koju se vjeruje da se zove Klara, u zaseoku Karavlasi deset su godina fizički i psihički brutalno zlostavljali članovi obitelji Marinković.

Njemica je iz ropstva spašena prošlog tjedna, odnosno 17. svibnja, te je odvedena u sigurnu kuću. Imala je samo 40-ak kilograma i bila je u teškom psihičkom i fizičkom stanju, sa ožiljcima po cijelom tijelu. Spašena je zahvaljujući Seadu Makaliću koji je o svemu obavijestio policiju.

Bračni par, Milenko i Slavica Marinković, uhićeni su te im je određen jednomjesečni pritvor. Za rpostvo je znala i majka djevojke, ali i još nekoliko osoba koje zbog straha od osvete nisu smjele nikome reći ono što su vidjele u Karavlasima.

Sve je počelo prije deset godina kada je Milenko Marinković iz Austrije doveo ženu Kristinu koja mu je bila druga supruga. Ona je sa sobom povela četiri kćerke.

– Tri starije djevojke su se navodno udale sa Marinkovićeve rođake. Ova djevojčica je tada imala devet godina i ostala je da živi kod Milenka. Njemica, njena majka, povremeno je dolazila i morala je znati šta se događa – ispričao je za Bportal Sead Makalić koji je slučaj prijavio policiji nakon što se uvjerio da djevojka još živi kod obitelji.

Policija je došla, no prvo nije pronašla nikakvu Njemicu. No, djevojka je potom pronađena skrivena u šumi. Bila je mokra, iscrpljena i u teškom stanju.

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Ključne riječi

Komentara 4

KO
kolovoz
20:33 26.05.2012.

grozota neoprostiva

TM
tesla moj ponos
09:12 27.05.2012.

I majka znala ??? I svi znali? I jedan čovjek otkrio ???

Avatar alfa1a
alfa1a
10:11 27.05.2012.

to je srpska politika /SVI MORAJU BITI SRBI; AKO NE VIDITE STA SE DOGADJA SA OSTALIM, PITANJE KAKO SU SE UDALE TE TRI DJEVOJKE.......ALI TO NECE BITI OSUDJENO JER CE SUD BITI SRBSKI KAO SVUGDJE.......

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije