Štrajk upozorenja

Štrajku GP BiH se pridružila i SIPA

gužva (1)
Duško Marušić/Pixsell
21.05.2012.
u 17:20

U štrajk upozorenja se uključilo 20 sindikalnih organizacija

Štrajku Granične policije BiH (GPBiH) pridružili su se i Sindikat Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) i Direkcije za koordinaciju policijskih tijela, potvrdio je Feni dopredsjednik Sindikata GPBiH Svevlad Hofman.

"Oni su stupli u štrajk upozorenja koji će, prema najavama, trajati naredni tjedan dana", kazao je Hofman. 

Najavio je i moguće pooštravanje sindikalnih prosvjeda, ukoliko nitko od predstavnika poslodavaca - Vijeća ministara BiH ne bude ispunio vlastitu obavezu i otvorio socijalni dijalog s predstavnicima sindikata. Tzv. "bijeli štrajk" pripadnika GP-a BiH počeo je 30. travnja a u povodu najavljenog smanjenja plaća i naknada, što je predviđeno Prijedlogom budžeta institucija BiH. Inače, u štrajk upozorenja koji je počeo danas uključilo se 20 sindikalnih organizacija Reprezentativnog sindikata državnih i policijskih službenika i zaposlenih u institucijama BiH. Predsjednik Upravnog odbora Reprezentativnog sindikata i predsjednik Sindikata Ministarstva odbrane i Oružanih snaga BiH Hajrudin Hasanović, kazao je Feni da će štrajk upozorenja trajati do 25.svibnja s obustavama rada od 10 do 11 sati.

Podsjeća da je razlog pokretanju štrajka najavljeno smanjenje plaća za 4,5 posto te da odluka o eventualnom prerastanju štrajka upozorenja u generalni ovisi od rezulata pregovora s poslodavcem.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?