IZVJEŠĆA

Stotine tisuća maraka otišlo za nedovršene razvojne strategije

vlada
VL FOTO
04.06.2010.
u 11:03

Potrošene su tri godine i velika količina proračunskog novca na izradu strategije ekonomskog razvoja Federacije BiH, koja još nije ni dovršena

Među desecima započetih, proračunskim novcem dobro sponzoriranih strategija koje različite institucije vlasti nikad ne dovršavaju, nalazi se i Strategija ekonomskog razvoja FBiH kojom, odlukom Vlade, koordinira Ministarstvo trgovine.

Strateški dokumenti

Iako je izrada spomenute strategije okarakterizirana kao strateški dokument za tri godine potrošenog vremena i velike količine proračunskog novca, ona još nije dovršena. Ured za reviziju institucija FBiH postavlja pitanje zbog čega nije napravljeno izvješće o njenoj realizaciji, koju, pored projekta ‘Razvoj trgovine i domaćeg tržišta u FBiH’, čine i projekti koje sastavljaju Federalno ministarstvo energetike, rudarstva i industrije, Ministarstvo razvoja, poduzetništva i obrta, kao i projekt koji je izradilo Federalno ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva pod nazivom Strategija razvoja poljoprivrede u FBiH. Imajući u vidu da su, od donošenja odluke Vlade FBiH o izradi Strategije ekonomskog razvoja FBiH do danas protekle gotovo tri godine, a da ista još uvijek nije u potpunosti završena, revizori postavljaju pitanje opravdanosti dinamike i utroška financijskih sredstava.

Novac već potrošen

S obzirom na to da je 417.000 KM, bez osiguranja sustavnog pristupa u obavljanju poslova prilikom izrade Strategije ekonomskog razvoja FBiH, već potrošeno, postavlja se pitanje opravdanosti trošenja sredstava i u sljedećoj godini za izradu planirane strategije razvoja i jačanja izvozne konkurentnosti granske industrije u FBiH u uvjetima srednjoeuropskog ugovora o slobodnoj trgovini, što je odobreno u iznosu od 367.540 KM.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?