Književni prvijenac

‘Stijena uspjeha’ gledana iz perspektive ženskog oka

promocija
Nada Koturić
03.01.2012.
u 10:49

Zbirku Snježane Baotić predstavili su profesori Jasna Ivić, Vidan Janjić i Mato Nedić

U životnom hodu ne možemo navesti ni jedan uspjeh koji je došao sam od sebe. Nije novost da se trebamo truditi, da je život zahtjevan, ponekad bezobziran, ali priznajmo da je upravo taj slatki izazov ona motivacija koja nas tjera da kročimo dalje unatoč preprekama. “Stijena uspjeha”, naslov je zbirke pjesama Snježane Baotić koja kroz svoje stihove prikazuje stijenu života iz perspektive ženskog oka, kazala je na promociji prof. Jasna Ivić. Književni prvijenac je u dvorani SŠ u Orašju okupio više 100 posjetitelja. Profesori Vidan Janjić i Mato Nedić imali su samo riječi hvale za kolegicu koja se osmjelila progovoriti o tako tananim osjećanjima ljubavi, dijeleći tu intimu sa svim zaljubljenicima poezije i lijepe književne riječi.

Ljubav i priroda

-Snježana je postigla već mnoge uspjehe, postala je supruga i majka, učiteljica, odgojiteljica, a sa zbirkom pjesama i pjesnikinja. Popela se na stijenu uspjeha o čemu svjedoče i njezini stihovi. Vjerujem da će nastaviti započetim putem i živjeti umjetnost, naglasio je prof. Nedić. Autorica progovara iskreno, osjećajno. Snažan je to pečat osobnosti kojim je natopljen svaki stih koji prikazuje težinu, napor, ali i lakoću i stanje duše. Uz ljubav i priroda je jedan od motiva kojima je autorica jako spretno splela u osjećaje i događaje, čulo se tijekom promocije koja je značajno obogatila lepezu kulturnih događanja PŽ-a, ne samo zbog iznimnog interesa posjetitelja, već i zbog multimedijalnog pristupa u predstavljanju.


Nagrađena iskrenost

Događaj su svojim pjesmama učinili još svečanijim zbor sv. Ane iz Domaljevca uz ravnanje sestre Jele Dubravac te duo glazbeno nadarenih sestara Ivane i Suzane Bako. Stihove autorice čitala je Julija Jurić.

Autorica je otkrila zašto ime zbirke “Stijena uspjeha“, ali u jednom neočekivano ležernom i šaljivom stilu svojstvenom umjetnicima dugoga staža. - Prvotni je naslov bio “Sama do uspjeha“, ali kako se muž osjetio isključenim, predložio je naslov, zamislite “S mužem do uspjeha“. Kako je brak ipak kompromis, tako je nastao i kompromisni naslov “Stijena uspjeha“. Iskrenost je publika nagradila velikim pljeskom. Pjesme “Stijena uspjeha“ tematski zaokružujući putovanje do uspjeha prenosi nam poruku da ne odustajemo od ljubavi, od borbe i od svojih načela uživajući u sretnim trenucima.

Komentara 2

KO
kolovoz
19:53 04.01.2012.

iznimno mi je drago ovako iz tudjine saznati da se u mome starm kraju nizu uspjesi umjetnika.ono jedna izreka veli sto nije zapisano nije se niti dogodilo.... veseli me svaciji uspjeh al kad tvoji ljudi nesto dobro ucine radost je visestruka.cestitam.

ZE
zemljootvorise
14:37 10.01.2012.

Da, i meni je drago vidjeti uspjehe umjetnika iz mog kraja, pa čuvši za \"nezapamćenu\" promociju -odlučih pročitati zbirku. Nažalost, vrlo brzo je uslijedilo razočarenje. Obratite pažnju na pjesmu na strani 19, sigurno će te prepoznati staru hrvatsku božićnu pjesmu kojoj \"autorica\" nije čak promijenila ni naziv ili redoslijed stihova. Poslušajte: http://youtu.be/8Eadnd2wBzs, http://youtu.be/BTRjx947VoE ili pak Kiću Slabinca http://youtu.be/BTRjx947VoE. Svaki daljnji komentar je suvišan :-(.

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?