Gračanica

Stariji bračni par smrtno stradao u požaru

Požar
ZEDA
14.06.2012.
u 10:08

Za sada se osnovano sumnja da bi uzrok izbijanja požara mogao biti udar groma

U požaru koji je zahvatio kuću bračnog para Strašević smrtno su stradale dvije osobe. Požar je pod još ne razjašnjenim okolnostima izbio oko jedan sat iza ponoći na objektu njihove obiteljske kuće u naselju Prijeko brdo u Gračanici.

Lokaliziranje požara

Odmah nakon zaprimljene prijave o požaru u Prijeko brdo pristigli su pripadnici Vatrogasne jedinice Gračanica, koji su uspjeli lokalizirati požar, ali do tijela nastradalih osoba nisu mogli odmah doći zbog urušavanja krovnog dijela kuće. Prema riječima mještana dvoje nastradalih su starije i bolesne osobe koje su živjele same, iako im je više puta nuđeno da žive s djecom. Za sada se osnovano sumnja da bi uzrok izbijanja požara mogao biti udar groma, ali je to samo pretpostavka dok će točan uzrok požara biti poznat nakon službenog mišljenja inspektora i sudskog vještaka zaštite od požara. Uviđajne radnje obavili su službenici OKP-a PU Gračanica i inspektori zaštite od požara MUP-a Tuzlanskog županije, kao i nadležni županijski tužitelj.

Naredba za vještačenje

“Izdata je naredba za vještačenje po vještaku elektro struke, a na mjestu događaja je i inspektor PPZ-a MUP-a TŽ-a. Nakon njihovog vještačenja imat ćemo više informacija, ali za sada sve ukazuje da se ne radi o krivičnom djelu”, priopćio je Admir Arnautović, glasnogovornik Tužilaštva TŽ. Istraga je u tijeku.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije