Dvije tragedije

Starca izdalo srce pa ‘yugom’ udario u kamion

Nesreća
Dejan Moconja
11.05.2013.
u 09:35

Poginuli su Miloš Popović iz Trna kod Banje Luke i Milutin Kondić iz Prijedora

Miloš Popović, 71- godinjak iz Trna kod Banje Luke poginuo je u stravičnoj prometnoj nesreći koja se dogodila jučer ujutro u naselju Saračica, kada je vozilom ‘yugo’ podletio pod mercedesov kamion poduzeća “Velpro”. Tragedija se dogodila oko 7.45 sati, a sumnja se da je Popoviću najvjerojatnije pozlilo u vožnji te da je zbog toga izgubio kontrolu nad ‘yugom’ i skrenuo u suprotnu traku te se sudario s kamionom.

Iskaz svjedokinje

- Stajala sam na balkonu i vidjela “yugo” koji je išao iz pravca Bronzanog Majdana prema Banjoj Luci. Vozač nije uopće išao brzo, i iznenadila sam se kada je u jednom trenutku iz čista mira skrenuo. Ni vozač kamiona nije išao brzo, ali jednostavno nije uspio izbjeći jer se sve dogodilo u sekundi. Čuo se strahovit udar, nakon čega se “yugo” odbio i okrenuo za 90 stupnjeva, ispričala je Ruža Vukajlović, ističući da je istrčala iz kuće kako bi pomogla, a isto je učinio i vozač kamiona Nedeljko Jirić (41). Starca su izvukli preko vrata suvozača, ali je već bio mrtav. “Yugo” je prevezeno u krug Auto-moto saveza RS, gdje će biti izvršeno vještačenje kako bi se utvrdilo je li bilo tehnički ispravno.

Još jedna pogibija

Tijelo je prevezeno u Zavod za sudsku medicinu RS, gdje će biti obavljena obdukcija, dok je vozač kamiona testiran na alkohol.- Također, i kamion je poslan na tehničko vještačenje, a tužitelj je naložio i da se uzme izjava od svjedoka ovog događaja- naveli su u policiji. Inače, na cestama koje pokriva Centar javne sigurnosti Banja Luka, samo 12 sati prije, dogodio se još jedan udes u kojem je poginuo 45-godišnji Milutin Kondić iz Prijedora. On je nastradao nedaleko od prijedorske petlje, kada je automobilom “golf 2” sletio s ceste i silovito udario u betonski stup.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?