SMRT U KUĆI

Starac više od pola godine mrtav ležao u svojoj kući

koliba
VL FOTO
28.12.2010.
u 10:31

Susjedima je bilo ‘čudno to što je, unatoč velikoj hladnoći, prozor na njegovoj kući stalno bio otvoren!’

U banjolučkom naselju Veseli brijeg pronađeni su posmrtni ostatci Danila Miheljića (72), za kojega se vjeruje da je više od pola godine mrtav ležao u svojoj kući u Ulici Novaka Pivaševića 26. Susjedi su konačno policiji prijavili da još od ljetos nisu viđali domaćina i bilo im je ‘čudno to što je, unatoč velikoj hladnoći, prozor na njegovoj kući stalno bio otvoren!’. Na krevetu je zatečen starčev kostur, a obdukcijom je utvrđeno da je umro prirodnom smrću. Nesretni Miheljić je već nekoliko godina živio sam. Nikada se nije ženio, nema djecu, ni bliže rođake. Susjedi ga baš nisu simpatizirali jer kažu da je bio čovjek prijeke naravi i sklon alkoholu.

- Nitko ga nije vidio od ljetos, ali to nije bilo ništa neobično. On je i ranije znao otići od kuće i odsustvovati po nekoliko mjeseci. Jedno vrijeme živio je kod jedne žene naselju Lazarevo, ali kada je ona umrla, on se vratio kući, koja se nalazi na malom brdašcu i možda zbog toga nitko od susjeda nije osjetio nikakav neugodan miris - pravdaju se mještani. Prva susjeda Nevenka Dragić kaže da nitko zbog vlastite sigurnosti nije prilazio Miheljićevu domu, jer je ulazio u sukob sa svima koji bi ušli u njegovo dvorište.

- On je u kući imao nekakvu sablju i često je, bez ikakvog razloga, znao susjedima prijetiti. Nikome nije dopuštao ući u dvorište, pa čak ni poštaru ili električarima. Oni bi obično s ograde morali reći razlog svoga posjeta. Jednom prilikom je napao prolaznika koji je htio samo proći kroz njegovo dvorište kako bi sebi skratio put. Bio je ‘težak’ čovjek i nije ni čudo što je tako skončao - priča susjeda prisjećajući se da je starca posljednji put živa vidjela početkom lipnja. Kako kaže, tada je krčio neko šiblje po dvorištu, a kada mu se obratila, odmah ju je napao. Prvo verbalno, a potom i kamenicama.

Mrtvozornik dr. Rade Dujaković u svojoj dugogodišnjoj praksi nikada nije imao ovakav slučaj.

- Dugo godina bavim se mrtvozorstvom, ali kada se u obzir uzmu sve okolnosti ovog slučaja, onda slobodno mogu reći da nikada nisam vidio ništa slično. Tijelo je zatečeno u ležećem položaju. Preko njega je bio pokrivač i djelovalo je kao da je starac umro u snu. Odmah je bilo jasno da je nekoliko mjeseci mrtav, jer na tijelu nije bilo nikakvog tkiva i od njega su ostali samo skelet i odjeća. čak su kosti od šake bile rasute pokraj kreveta - čudio se Dujaković.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?