Večernji List - najnovije vijesti iz Bosne i Hercegovine, svijeta, sporta, kulture i showbiza
Naslovnica

Stambeni i smještajni objekti ‘niču’ kao gljive poslije kiše

Kako bi se hodočasnici osjećali što ugodnije, žitelji Međugorja i Bijakovića obnovili su infrastrukturu, izgradili hotele, pansione, restorane, suvenirnice...
15. veljače 2012. u 10:52 0 komentara 10 prikaza
medjugorje
Foto: Mile Pavlović

Zbog poznatih Gospinih ukazanja, Svetište Kraljice Mira u Međugorju već više od dva desetljeća svakodnevno posjećuju brojne hodočasničke skupine iz svih krajeva svijeta. Stoga je to hercegovačko mjesto postalo jedno od najvećih i najpoznatijih stjecišta katoličkih vjernika u svijetu.

Obnova infrastrukture

Kako bi se hodočasnici u njihovim mjestima osjećali što ugodnije, žitelji Međugorja i Bijakovića obnovili su infrastrukturu, izgradili brojne moderno uređene hotele, pansione, restorane, suvenirnice i ostale suvremeno opremljene trgovine te ugostiteljsko-turističke objekte u kojima se gostima nudi sve što je nužno za njihov što bolji smještaj, opuštanje, molitvu i duhovnu obnovu.

Da se Međugorje svakodnevno sve više razvija i poprima izgled prave gradske sredine, vidljivo je na svakom koraku. Naime, tijekom cijele godine, u Međugorju i Bijakovićima stalno se nešto gradi. I ovih dana, unatoč jakoj buri i hladnoći, u Međugorju svakodnevno ‘niču’ novi stambeni objekti kao gljive poslije kiše. Da je stambena gradnja u tom najpoznatijem selu u svijetu sve intenzivnija, najzornije potvrđuju i ove snimke koje smo jesenas načinili u blizini župne crkve Sv. Jakova koja dominira međugorskim svetištem.

Niču višekatnice

Ukoliko se ovako nastavi, moglo bi se dogoditi da nekad najpoznatije hercegovačko selo po proizvodnji glasovitih vina žilavke i blatine, ostane bez ijednog trsa vinove loze jer vinogradi sve više ustupaju mjesto višekatnicama.

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.