MOLOTOVLJEV KOKTEL

Staklo razbio kamenom, pa ubacio zapaljivu pivsku bocu!

palez
Robert Soldo
06.12.2010.
u 12:27

U ranim jutarnjim satima netko je zapalio prostorije mikrokreditne organizacije Sunrise

Netko je na zgradu u kojoj se nalaze prostorije mikrokreditne organizacije Sunrise u Mostaru kamenom razbio staklo i ubacio zapaljivu tekućinu u pivskoj boci te zapalio urede u kojima je čuvana dokumentacija te tvrtke, prve su pretpostavke policijske istrage. Sumnja se da je netko htio uništiti dokumentaciju koja se odnosila na kredite. Dva i pol sata iza ponoći u noći sa subote na nedjelju u Ulici Ante Starčevića se oglasio alarm, a netko iz zaštitarske kuće Alarm West je potom pozvao policiju i vatrogasce, dojavivši da gori zgrada.

Vatrogasci su stigli za nekoliko minuta te su protupožarnim uređajima počeli gasiti plamen koji je zahvatio dio uredske prostorije u kojoj su gorjeli radni stol, računalo kao i dokumentacija. Dežurni vatrogasac Profesionalne vatrogasne postrojbe Mostar nam je potvrdio da je u 2.35 sati zaprimljena dojava da gori zgrada. Vatrogasno vozilo s petoricom vatrogasaca krenulo je u naselje Centar II ugasiti požar.

Požar je stavljen pod kontrolu i ugašen za dvadesetak minuta, rekao nam je dežurni u Vatrogasnoj postrojbi Mostar. Jučer ujutro je formirana očevidna ekipa koja je potom i pristupila vršenju očevida. U Županijskom tužiteljstvu jučer nisu htjeli komentirati slučaj, dodavši da se čeka nalaz protupožarnih stručnjaka. Iako iz policije jučer nisu htjeli govoriti o mogućim uzrocima požara, neslužbeno doznajemo da se sumnja da je netko razbio izlog i u urede mikrokreditne organizacije ubacio nekakvu zapaljivu napravu. Ipak, za to još nema konkretnih dokaza, rekao nam je izvor iz policije.

Istražitelji će stoga tijekom današnjeg dana ispitati zaposlenike mikrokreditne organizacije Sunrise kako bi utvrdili jesu li zaprimali bilo kakve prijetnje. Na licu mjesta jučer smo zatekli zgarište, a vidljivo je da su razbijena stakla na ulazu te da je izgorio velik dio dokumentacije. Jučer u zgradi nije bilo nikoga iz mikrokreditne organizacije, a građani koje smo zatekli u blizini su govorili da nisu ništa vidjeli. Što je točan uzrok požara, ipak će biti utvrđeno nakon policijske istrage. Požar je u kratkom roku neutraliziran, te nije bilo veće materijalne štete.

Pripadnici PU Mostar, kao i pripadnici vatrogasne postrojbe su napravili očevid i nastavili s daljnjim radnjama na pronalasku počinitelja.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?