ŽELE SVLADATI PLETU

Srpski igrači poručuju: Nećemo mijenjati dresove s Hrvatima!

Matija Nastasić
Press Association/PIXSELL
20.03.2013.
u 13:48

- Nemam praksu mijenjati dresove u klubu, eventualno prijateljima uzmem nečiji dres. A ovdje me to neće tražiti - rekao je Petrović.

Dva dana uoči utakmice s Hrvatskom na Maksimiru, pred srpske novinare su izašli defenzivac Genclerbirligija Radosav Petrović i Cityjev Matija Nastasić. Nećemo mijenjati dresove s Hrvatima, odgovorili su Mariju Mandžukiću koji je prije nekoliko dana poručio da on to neće napraviti.

- Nemam praksu mijenjati dresove u klubu, eventualno prijateljima uzmem nečiji dres. A ovdje me to neće tražiti - rekao je Petrović na što se nadovezao Nastastić.

- Što se mene tiče, nemam naviku to raditi, tako da to neće biti ni ovoga puta- kaže Nastastić.

Maksimir ih ne impresionira

19-godišnji Nastastić poručuje da ga atmosfera na Maksimiru neće impresionirati.

- Bitno je ne obraćati pažnju na sporedne stvari poput atmosfere na Maksimiru. To će nam biti dodatni motiv, trudit ćemo se ostati mirni. Najvažnije je da mi ispunjavamo šefove zadatke. Ako sve ispunimo... - rekao je Nastasić kojem je utakmica s Hrvatskom kao i svaka druga.

- Za ovu utakmicu se spremam kao i za svaku drugu, trudim se ostati miran koliko je to moguće. Dosta je priče bilo već mjesecima o ovoj utakmici, tenzije su sve veće kako se utakmica približava.

I Petrović se slaže...

- Većina igrača igra u ozbiljnim klubovima, Ligu prvaka, pred punim stadionima. Ne vidim neki razlog za bilo kakakv strah. Neće to biti utakmica kao što igramo doma, naravno da će tenzija biti na mnogo višem nivou. Ne vidim razlog za strah. Naš zadatak je teren. Stadioni su uglavnom puni kad igra reprezentacija. Kad utakmica počne tenzija koja se mjesecima stvari, sve će nestati - smatra Petrović.

Hrvatska je favorit u petak na Maksimiru, potvrdio je to nedavno i Siniša Mihajlović.

- Možda je bolje da su Hrvati favoriti, pred svaku utakmicu kada se tako priča, ovim drugima je puno lakše, možeš pružiti i više nego u drugim utakmicama. Imamo što pokazati na Maksimiru - rekao je branič Cityja.

Želi zabiti Pletikosi sa 60 metara

Izgube li Srbi ovu utakmicu to će vjerojatno značiti oproštaj od SP-a u Brazilu.

- Protiv Belgije smo u neku ruku nesretno izgubili. Dva posljednja poraza bila su teška za nas - kaže Petrović koji se nada da može svladati Pletikosu. - Nadam se da ću opet zabiti sa 60 metara i to u petak. U Zagrebu želimo napraviti pozitivan rezultat.

Petrovića će naboj oko utakmice samo dodatno motivirati.

-Ima sličnosti s derbijima, jer je tenzija uvijek prisutna, ali to donosi najveću draž nogometu. Kad je neizvjesno, privlači cijelu javnost... - zaključio je Petrović.

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije