ODLUKA

Srednja Bosna je test za Federaciju BiH!

skupstina
VL FOTO
24.01.2011.
u 08:04

Zastupnici HSS-NHI i Boljitka odlučuju između hrvatskog i bošnjačkog bloka

Središnje izborno povjerenstvo (SIP) danas će razmatrati prigovore koje su uputili iz Kluba hrvatskog naroda oko teških kršenja Poslovnika o radu Skupštine, županijskog i Ustava Federacije te povrede vitalnog nacionalnog interesa prilikom grubog političkog nasilja koje su nad Hrvatima u Skupštini središnje Bosne izvele SDP i SDA uz potporu Narodne stranke Radom za boljitak.

Prvi odgovori

Očekuje se da će SIP uvažiti prigovore budući da je već sada jasno kako je, unatoč isticanju vitalnog nacionalnog interesa, imenovan predsjednik Skupštine, a zatim i izabrani izaslanici za Dom naroda. Budući da je ovaj proces povezan, više je nego jasno da će nasilje u središnjoj Bosni osporiti nadležne institucije. Klub hrvatskog naroda u Skupštini Srednjobosanske županije uputio je prigovore i Ustavnom sudu Federacije BiH te su zatražili mišljenje županijskog Ministarstva pravosuđa i uprave, te Federalnog ministarstva pravosuđa. Odgovori, kaže nam prof. Nikola Lovrinović, predsjednik ŽO-a HDZ-a BiH, na naše prigovore, upite i žalbe su odreda pozitivni i potvrda su naših tvrdnji i ukazivanja na neregularnost i protuzakonitost u radu i odlučivanju na tom nastavku konstituirajuće županijske Skupštine. Ustavni sud FBiH ne može raditi u punom sastavu zbog imenovanje trojice sudaca. No, unatoč takvim stavovima i mišljenjima nadležnih županijskih, federalnih i državnih institucija, SDP-ovci i SDA-ovci i pomagači hrvatske nacionalnosti iz reda NSRzB-a i HSS-NHI-ja nastavljaju realizirati svoj naum izbacivanja dva HDZ-a iz vlasti nesmanjenom žestinom. A to potvrđuje i najava sjednice predsjednika stranačkih klubova u županijskoj Skupštini koju je znakovito za danas, suprotno Poslovniku o radu Skupštine i županijskom Ustavu, zakazala neovlaštena osoba, SDP-ovac Nikola Simić koji je ilegalno i protuzakonito predsjedavao i dijelom nastavka konstituirajuće sjednice održane 10. siječnja, koja se pretvorila u lakrdiju.

Nastavak nezakonja

Samozvani “predsjedatelj konstituirajuće sjednice Skupštine”, kako u potpisu na poziv sebe titulira Simić, iako takve pozicije jednostavno nema, uz predsjednike stranačkih klubova poziva i “predstavnika HSS-NHI-ja” Antu Lozančića, koji je tek član Kluba NSRzB-a, kako bi pokušao realizirati planove o potpunoj marginalizaciji Hrvata u ovoj županiji.

Komentara 1

Avatar bucalo
bucalo
23:57 08.02.2011.

stvarno mi nije jasno cega se boje nasi zastupnici u svakoj rijeci sdp pokusava pa opet a di ste vi imate li mud. il s etoliko bojite da ne mozete nista odradit onda se sklonite i ostavite nas da na spartizani kolju i salju u zatvore pic,, jedne

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?