međusobne tužbe

Srbija za povlačenje tužbe protiv Hrvatske za genocid

Zoran Pusić (1)
Petar Glebov/PIXSELL
18.06.2013.
u 08:32

- Srbija je za bezuvjetno povlačenje međusobnih tužbi za genocid, ali pod uvjetom da se to ne uvjetuje nikakvim drugim, dodatnim ustupcima - rečeno je Blicu u Vladi Srbije

Nakon izjave hrvatskog predsjednika Ive Josipovića kako su "međusobne tužbe Hrvatske i Srbije za genocid nastale u vrijeme kada se nisu ispunjavala očekivanja u pogledu suradnje s Haaškim sudom" pa se sada pita imaju li tužbe "smisla kada se određena pitanja mogu rješavati razgovorom i dogovorom", beogradski Blic je u Vladi Srbije dobio objašnjenje kako je i Srbija za povlačenje tužbe.

- Srbija je za bezuvjetno povlačenje međusobnih tužbi za genocid, ali pod uvjetom da se to ne uvjetuje nikakvim drugim, dodatnim ustupcima - rečeno je Blicu u Vladi Srbije i prenosi izjavu Zorana Pusića, predsjednika Igmanske inicijative u Hrvatskoj u kojoj ocjenjuje Josipovićev stav pozitivnim signalom.

- Ova Josipovićeva izjava ima vrlo veliku političku težinu. To je vrlo pozitivno i u duhu Europske unije, gdje će obje države biti jednog dana. Bolje je takve stvari rješavati dogovorom između susjeda, bili oni pojedinci ili države, nego na sudu - rekao je Pusić i podsjetio kako su ozbiljni pravni stručnjaci odavno ocijenili da su tužbe poslužile za unutrašnju političku uporabu "i da nikada nisu ni imale izgleda na uspjeh".

>> 'O povlačenju tužbi za genocid tek nakon rješenja pitanja nestalih'

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije