formiranje vojske

Srbija poziva građane na dobivanje ratnog rasporeda

\'Kosovo Serbs sit on the barricades in the village of Zupce near the town of Zubin Potok August 1, 2011. Serbs vowed to press on with roadblocks and stop NATO\'s KFOR peacekeeping force from proceedi
Reuters/PIXSELL
19.09.2011.
u 15:45

Muškarac koji se javio Helsinškom odboru smatra da je riječ o formiranju vojne jedinice rezervista.

Srbijanski Helsinški odbor za ljudska prava dobio je pismo od muškarca kojemu je prije nekoliko dana srbijansko Ministarstvo obrane uručilo poziv za dobivanje ratnog rasporeda za 5. listopada, javlja Danas.

Predsjednica Helsinškog odbora Sonja Biserko izjavila je da je dotični muškarac doznao kako je riječ o formiranju ili obnovi neke vojne jedinice rezervista u Požarevcu u slučaju rata. Muškarac, čiji identitet ova nevladina organizacija želi zaštititi, ne želi se odazvati pozivu, ali se plaši novčane ili zatvorske kazne.

– Država koja mi, od mojeg djetinjstva pa sve do sada, kada sam već odrastao čovjek koji ima 31 godinu i planira obitelj, nije pružila uvjete da stvorim pristojan život ima smjelosti tražiti da budem dio rezervista u slučaju rata. I pri tome mi prijeti financijskom ili zatvorskom kaznom u slučaju da to ne želim. Ne znam obuzima li me više strah ili ljutnja – piše u pismu koje je dobio Helsinški odbor.

Muškarac se već obratio Uredu visokog izaslanika za ljudska prava UN-a, kao i beogradskom Centru za antiratnu akciju. Ministarstvo obrane još uvijek nije odgovorilo na upite u vezi s pozivom i potencijalnim osnivanjem i obnavljanjem vojnih jedinica u Požarevcu.

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Komentara 2

PA
park
22:02 19.09.2011.

Na ovim balvanima fale još samo Dodik i ugroženi jugosloven Čović , džaba budalama govorit : Biće bolan Bosne , a bogami i Kosova i Sandžaka !

DU
Deleted user
02:57 20.09.2011.

Vrag nikad ne spava ! Izgleda da su spremni si pucati opet u nogu !?

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?