generalska mirovina

Srbija mora R. Mladiću isplatiti 45.000 eura mirovine

ratko mladić
Reuters/PIXSELL
27.05.2011.
u 12:29

Srbija je dužna Mladiću isplatiti oko 4,5 milijuna dinara (oko 45.000 eura) na ime generalskih mirovina koje nije podigao, piše B92

Ratku Mladiću, kojega Haaški tribunal tereti za ratne zločine, Srbija je dužna isplatiti oko 4,5 milijuna dinara (oko 45.000 eura) na ime generalskih mirovina koje nije podigao, piše B92 i objašnjava da je Mladić pravo na mirovinu stekao rješenjem Fonda za socijalno osiguranje vojnika Ministarstva obrane SRJ u veljači 2002., ali je nakon međunarodnih političkih pritisaka na Srbiju, u prosincu 2005. prema nalogu tadašnjeg ministra obrane Zorana Stankovića, obustavljena isplata mirovine. Do tada su mirovinu primali članovi njegove obitelji.

Kako je pravo na mirovinu stečeno pravo koje se ne može oduzeti, Ratku Mladiću Srbija duguje 64 generalske mirovine, a s obzirom na to da je prosječna mirovina generala oko 70.000 dinara (oko 700 eura) riječ je o iznosu od 4,45 milijuna dinara i taj novac se nalazi u depozitu Fonda za socijalno osiguranje vojnika i bit će isplaćen njemu ili članovima njegove obitelji.

 – Riječ je o stečenom pravu koje ne odumire zbog činjenice da je netko gonjen zbog ratnog zločina pa čak ni osudom za ratni zločin. I kada bi Mladić sada bio osuđen za ratni zločin, članovi njegove obitelji imali bi pravo primati mirovine. Bivši general ima zakonsko pravo na to, kao i svaki drugi oficir vojske bosanskih Srba, i to pravo se ne može ukinuti – rekao je predsjednik Srbije Boris Tadić.

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Ključne riječi

Komentara 1

PA
park
16:50 27.05.2011.

Znateli ko je oduzeo pravo na život 8000 Srebreničana , znateli ko je oduzeo pravo na život Sarajevskoj djeci , znateli ko je oduzeo pravo na život Tuzlanskoj mladosti , znateli ko je žario i palio po Hrvatkom Kijevu i Škabrnji , znateli ........ Pos***m se ja na njegova prava i na one koji njemu bilo kakvo pravo daju !!!!

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?