Večernji List - najnovije vijesti iz Bosne i Hercegovine, svijeta, sporta, kulture i showbiza
Naslovnica Svijet

Srbija: Javnim natječajem do snajperista

Plaće nisu posebno stimulativne iako se, kažu u vojsci, može zaraditi mjesečno i do 50 000 dinara ili 500 eura.
12. kolovoza 2010. u 08:51 1 komentara 10 prikaza
snajper
Foto: Pixsell

BEOGRAD - Vojska Srbije, odnosno zapovjedništvo 11. pješadijskog bataljuna, iz sastava 1. brigade Kopnene vojske, sa sjedištem u Pančevu, ponovno je pozvala nezaposlene Zrenjanince da postanu vojnici i ponudila im profesionalni angažman, pišu beogradske Večernje novosti.

Između vojnih dužnosti za koja su otvorena radna mjesta za koja, čini se nema velikog zanimanja, najzanimljivije je ono snajperista, ali je tu i strijelac, poslužitelj puškostrojnice i minobacača, bacač granata i protuoklopnih ručno vođenih raketa te još neka uobičajena za svaku vojsku. Plaće nisu posebno stimulativne iako se, kažu u vojsci, može zaraditi mjesečno i do 50 000 dinara ili 500 eura što je u Srbiji vrlo dobra plaća - prosjek je oko 300 eura.

Početna plaća profesionalnog vojnika Vojske Srbije s činom razvodnika je oko 25 000 dinara (250 eura). Vojnicima se plaća i svako dežurstvo, odlazak na teren.

- Kada se sve zbroji, prosječna mjesečna primanja dostignu i 40 - 50 000 dinara. Posebne pogodnosti su beneficirani radni staž, plaćeni putni troškovi, zdravstveno osiguranje - kaže potpukovnik Nenad Milojičić, zapovjednik 11. pješadijskog bataljuna.

Preuzeto sa www.vecernji.hr

  • vedran.ba:

    Jel se dobije sir i koja plaža? Ako nema tog ma bjeeeeeeeeeeeeež bjeeeeeeeeeeeeeeež