Gledanje kroz prste

Srbija dobiva status kandidata i bez uhićenja Ratka Mladića

Ratko Mladić
AFP
26.05.2011.
u 11:09

Beogradski dnevnik Blic tvrdi da je prvi nacrt izvještaja o Srbiji pozitivan, njegovo se pisanje privodi kraju i bit će završen 15. lipnja

Europska će komisija preporučiti da Srbija dobije status kandidata za članstvo u EU ako Srbija nastavi  provoditi  reforme do rujna, tvrdi beogradski Blic pozivajući se na diplomatske izvore iz Bruxellesa.

Zeleno svjetlo za status kandidata Beograd bi mogao dobiti i bez uhićenja haaškog bjegunca Ratka Mladića.  Blic tvrdi da je prvi nacrt izvještaja o Srbiji pozitivan,  njegovo se pisanje privodi kraju i bit će završen 15. lipnja

Nedavni posjet Joséa Manuela Barrosa, predsjednika Europske  komisije, kao i današnji posjet šefice europske diplomacije Catherine Ashton  pokazuju da Srbija ima snažnu podršku u Bruxellesu za dobivanje statusa kandidata i datuma o početku pregovora, ali još ostaje mnogo posla. Sadašnji je stav Europske komisije da Srbija treba dobiti zeleno svjetlo ako ispuni glavne reformske uvjete,  prenosi Blic izvor blizak kabinetu povjerenika za proširenje Štefana Fülea. 

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije