Bruxelles odlučio

Srbija dobila status kandidatkinje za članstvo u Europskoj uniji

srbijanska zastava
Reuters/PIXSELL
02.03.2012.
u 08:23

Posljednja prepreka Srbiji na putu za status kandidatkinje bilo je rumunjsko nezadovoljstvo položajem manjina

Kasno sinoć šefovi država i vlada 27 država članica EU odlučili su Srbiji dodijeliti status kandidatkinje za članstvo u Europskoj uniji, prenosi B92.

Posljednja prepreka Srbiji na putu za status kandidatkinje bilo je rumunjsko nezadovoljstvo položajem manjina, a nakon što su sa Srbijom usuglasili to pitanje, poslije kratke rasprave Srbija je dobila status kandidatkinje.

Time je podržana preporuka Vijeća ministara EU od 28. veljače, no iako je dobila status kandidatkinje Srbija još nije dobila točan datum početka pregovora.

Odluku su pozdravili svi čelnici EU, a iz redova Danske koja trenutačno predsjedava Europskom unijom poručeno je da Srbija sada može početi novo poglavlje u odnosima s EU.

 

 

 

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar Axel
Axel
13:42 03.03.2012.

Ista matrica kao za sve zemlje...gace su im spale...ali niko nije naveo gdje su im ga zavukli...a i preCjednik im nis ne govori...copy - paste kao RH....

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije