jedini uvjet kosovo

Srbija: Angela Merkel nas neće više ucjenjivati

Angela Merkel (1)
Reuters/Pixsell
06.09.2013.
u 21:25

Njemačka je odustala od daljnjih uvjetovanja Srbiji, pa bi do kraja godine mogli započeti pregovori između Srbije i EU

Njemačka je odustala od daljnjih uvjetovanja Srbiji, pa bi do kraja godine mogli započeti pregovori između Srbije i EU, dozanje Blic iz diplomatskih krugova.

- Angela Merkel i njen tim zadovoljni su načinom na koji Srbija ispunjava kosovski uvjet. Bez obzira na stupanj neispunjenosti reformskih uvjeta ili čak i to što krivci za paljenje njemačke ambasade još nisu na adekvatan način kažnjeni, Beograd će 20. prosinca moći formalno započeti pregovore, jer će 19. ili 20. prosinca Europski savjet moći donijeti pozitivnu odluku o točnom datumu - rekao je za Blic pouzdani izvor blizak vladajućim krugovima u Berlinu.

Kriteriji su omekšali i postali realniji, a ni ne spominje se  "ugovor o dobrosusjedskim odnosima" koji su prije godinu dana ispostavili njemački parlamentarci.

Predstavnici njemačkog Bundestaga trebali bi sljedećeg tjedna stići u Beograd i Prištinu kako bi prenijeli odluku.

- Političarima u Njemačkoj je potpuno jasno da reforme u Srbiji stoje. Jedini uvjet je Kosovo - kaže za Blic izvor iz diplomatskih krugova.

>>'Vlada obmanjuje ljude, Srbija nije dobila datum početka pregovora'

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?