IStrage

'Sprega organiziranog kriminala i pripadnika MUP-a izvjesna u Srbiji'

tomislav nikolić
AFP/PIXSELL
06.11.2012.
u 15:45

Službeni džip MUP-a koji je pokušao presjeći kolonu u kojoj se nalazilo i vozilo u kojem je bio Nikolić, vozio je general MUP-a Dragiša Simić, načelnik Uprave prometne policije.

Iz sata u sat srbijanski mediji prenose nove informacije kada je u pitanju afera prisluškivanja Tomislava Nikolića i Aleksandra Vučića kao i incident na autocesti, koji su neki nazvali i pokušajem atentata, u kojem je ponovno bio ugrožen Nikolić.

Predsjednik srbijanske vlade i ministar unutarnjih poslova Ivica Dačić rekao je da su u tijeku istrage oko oba slučaja te da će odgovorni snositi zakonske posljedice.

– U tijeku je istraga o tome što se dogodilo. Riječ je o pokušaju presijecanja kolone predsjednika Nikolića. Tom problemu treba prići kao i kad je u pitanju svaki drugi takav incident, bez obzira tko je sudionik u svemu tome. Isto tako vodi se i istraga o tome je li bilo zahtjeva za skidanje listinga ili ne u slučaju prisluškivanja. O tome vodi istragu i Služba unutrašnje kontrole MUP-a Srbije. Za sada nisam informiran o tome jesu li te istrage završene – rekao je Dačić.

U međuvremenu dnevni list Kurir prenio je informaciju da je službeni džip MUP-a, koji je pokušao presjeći kolonu u kojoj se nalazilo i vozilo u kojem je bio Nikolić, vozio general MUP-a Dragiša Simić, inače načelnik Uprave prometne policije. Navodno da policija i BIA u sklopu istrage pregledavaju snimke nadzornih kamera kao i mnoge telefone kako bi se utvrdilo gdje se Simić, kao i njegov vozač, nalazio sporne noći.

Momir Stojanović, bivši šef VBA (Vojne sigurnosne agencije) kaže da posljednji slučajevi u Srbiji zabrinjavaju.

– Pretjecanje kolone vozila u kojoj je predsjednik, kao i nedavno otkriven slučaj prisluškivanja Nikolića i prvog potpredsjednika Vlade i ministra obrane Aleksandra Vučića neminovno upućuju na alarmantnu situaciju u sektoru sigurnosti. Sprega nositelja organiziranog kriminala i nekih pripadnika MUP-a godinama unazad sasvim je izvjesna – rekao je Stojanović.

>>Vozač MUP-a: Nisam prestizao ni presijecao Nikolićevu kolonu

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?