proširenje istrage

Šprajcer Širiću platio 25.000 eura da NK Karlovac uđe u prvu ligu

neven šprajcer, policija, marica, policijski kombi (1)
Petar Glebov/PIXSELL
23.12.2011.
u 11:47

USKOK je priopćio da se dvojac osnovano sumnjiči da je počinio kaznena djela primanja i davanja mita

USKOK je donio nalog o provođenju i proširenju istrage protiv bivšeg suca Željka Širića i jučer uhićenog bivšeg tajnika NK Karlovca Nevena Šprajcera zbog sumnji da su počinili kaznena djela primanja i davanja mita.

U priopćenju objavljenom na svojim internetskim stranicama USKOK je istaknuo da se osnovano sumnja da su se, od 2007. do listopada 2010. godine, prvookrivljenik, član Komisije nogometnih sudaca Izvršnog odbora Hrvatskog nogometnog saveza te tijekom sezona 2007./2008. i 2008./2009. povjerenik za suđenje Prve nogometne lige, završnice kupa i mladeži, a tijekom sezone 2009./2010. član Komisije za određivanje sudaca za prvoligaške, drugoligaške i utakmice završnice kupa, i trećeookrivljenik, tajnik jednog nogometnog kluba, dogovorili da će prvookrivljenik osigurati da tom klubu sude suci koji su mu naklonjeni i koji će suditi u njegovu korist.

Nadalje su se dogovorili da će trećeookrivljenik prvookrivljeniku isplaćivati 25.000 eura po sezoni ako nogometni klub na kraju sezone bude prvak i prijeđe u viši rang natjecanja.

Nakon što je nogometni klub u sezoni 2009./2010. ušao u prvu ligu, dogovorili su se da će trećeokrivljenik prvookrivljeniku po sezoni, u više rata, isplaćivati 15.000 eura, a prvookrivljenik će zauzvrat klubu osigurati pošteno suđenje kao i suce na pojedinim utakmicama koje klub odabere. Trećeokrivljenik je u navedenom razdoblju prvookrivljeniku predavao dogovorene novčane iznose, navodi se u priopćenju. 

USKOK je sucu istrage Županijskog suda u Zagrebu predložio određivanje istražnog zatvora protiv trećeokrivljenika.

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije