Promjene na HTV-u

Šprajc ostaje u Dnevniku, a novi voditelji su Križanec i Brozović

'ekran...zagreb...15.03.2007. htv, prisavlje 3, dnevnik, zoran sprajc,  foto: goran stanzl'
Foto: 'Goran Stanzl'
1/4
07.01.2011.
u 09:45

Uz novu uredničku i voditeljsku postavu IP-a, u ponedjeljak kreće i nova emisija T. Čeljuske Revizija, a diže se prašina i oko kandidata za NO HRT-a

Hrvatska televizija u Novu godinu ulazi s novinama i organizacijsko-kadrovskim promjenama koje se ponajprije odnose na njezin Informativni program. Tako će prisavski informativci od ponedjeljka, 10. siječnja, predstaviti i novu voditeljsku trojku Dnevnika: uz Zorana Šprajca, koji od stare garniture jedini ostaje, u ulozi voditelja te središnje informativne emisije izmjenjivat će se i novo lice, dosadašnji saborski izvjestitelj i dugogodišnji urednik i voditelj Zagrebačke panorame Goran Brozović, te šefica osječkog dopisništva HTV-a Sandra Križanec.

A "iza ekrana" uz Stipu Alfiera, Ružicu Renić i Dražena Majića u tzv. uredničku back-postavu ulazi i Josip Šarić te po potrebi i Marija Topić-Crnoja, izvršna urednica cijelog dnevnog pogona IP-a, dok Zoran Šprajc i dalje ostaje izvršni urednik Dnevnika u 19.30 sati. Đurica Drobac pak (nakon što je odbio ponudu za urednika Sportske redakcije) postaje urednik dopisničke mreže HTV-ova IP-a.

Ugašeno Otvoreno
Kao što je već najavljeno, Tončica Čeljuska preuzima uređivanje i vođenje nove gospodarske emisije Revizija, koju će uređivati s Darkom Horvatićem kao back-urednikom, a urednica gospodarske redakcije bit će Anja Konosić.

Kad je pak riječ o Trećem dnevniku, Dijana Čuljak Šelebaj i dalje ostaje izvršnom urednicom Dnevnika 3, uz Mislava Togonala i Sinišu Kovačića kao voditelje. Nadalje, budući da je emisija Otvoreno s Novom godinom i službeno ugašena, Informativni program će u dogledno vrijeme ponuditi novi politički magazin. Bit će to posve novi format, baziran na magazinu dijaloškog tipa.

Inače, novih zapošljavanja u Informativnom programu više praktički i nema: nakon što su otkazali angažman svim vanjskim suradnicima (a bilo ih je stotinjak), u IP-u su ostali samo stalno zaposleni djelatnici, kojih je sada, s dopisništvima, ukupno oko 350.

No, Informativni program užurbano se priprema i za pokretanje novog infokanala koji bi trebao startati polovicom ove godine. To je, naime, jedan od dva nova digitalna kanala na koja ih obvezuje novi Zakon o HRT-u.

Druga vruća tema o kojoj se ovih dana naveliko šuška Prisavljem jesu kandidature za članove Nadzornog odbora HRT-a, novog tijela koje će, uz Programsko vijeće, prema novom Zakonu o HRT-u nadzirati i krojiti sudbinu javne televizije.

Svi bi "nadzirali" HRT
Nakon što je Stazićev saborski Odbor za medije objavio širu listu sa 20 imena kandidata za NO, koja će biti poslana saborskim klubovima na usuglašavanje, ali i odbio prijedlog vanjske članice Odbora J. Berković da se biografije kandidata javno objave, počele su špekulacije. Prema njima, glavni razlog takve "tajnovitosti" navodno leži u tome što su neki kandidati već unaprijed u svojevrsnom "sukobu interesa".

Najsporniji među njima je, navode naši izvori, član uprave Partner banke i bivši državni tajnik u Ministarstvu financija Ante Žigman, koji je usto još i član NO-a Hrvatske lutrije, s kojom HRT ima ugovor (za Bingo, Loto i druge formate Hrvatske lutrije). Drugo ime jest ono Jadrana Antolovića, bivšeg državnog tajnika Ministarstva kulture, koji je na HRT-u bio honorarni savjetnik Vanje Sutlića (za statut i Zakon o HRT-u), potom Jure Ivančića, bivšeg potpredsjednika Vijeća za elektroničke komunikacije koje prema novom zakonu postaje važan regulator za HRT, te odvjetnika Orsata Miljevića koji navodno zastupa neke honorarce koji su na HRT-u nedavno dobili otkaz. A i nedavno umirovljena Silvija Luks Kalogjera nije baš bila presretna kad joj je Popovčeva garnitura ugasila pariško dopisništvo...

Stoga se čini da ni taj izbor neće proći glatko. A i natječaj za nove članove Programskog vijeća istječe uskoro – 12. siječnja.

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije