Igre Commonwealtha

Sportaše u sobama dočekale smrtonosne kobre

Kobre
Reuters
28.09.2010.
u 08:31

Organizatori 19. igara Commonwealtha koje se od 3. do 14. listopada održavaju u New Delhiju na velikim su mukama.

Osim još uvijek nesagrađenih objekata, sada su veliki problem postale i smrtonosne kobre, a tragedija je izbjegnuta samo pukom srećom. Naime, nekoliko dana prije otvaranja Igara dvije zmije pronađene su u objektima u kojima će se nalaziti sportaši.

Jedna kobra, duga 3,5 metara pronađena je u blizini teniskih terena i prouzročila je veliku paniku i bijeg onih koji su je pronašli.

Nakon što je uklonjena, i jedan sportaš iz Južnoafričke Republike pronašao je u svojoj sobi opasnu zmiju. Srećom, nije ga ugrizla.

Organizatori vjeruju da su razlog pojava zmija monsunske kiše koje su ih potjerale u ljudske objekte, a dužnosnik iz JAR-a Harris Mbulelo poručio je:

– Jako smo zabrinuti. Pronađene su zmije i ne možemo tražiti od sportaša da ondje ostanu. To je prava prijetnja za živote.

Prije pojave kobri organizatori u Indiji borili su se s velikim medijskim napadima nakon što je otkriveno da je za gradnju objekata korištena dječja radna snaga, što je potvrđeno i fotografijama, te da su radnici mizerno plaćeni, a objekti u izrazito lošem stanju. Da objekti nisu kvalitetni potvrđeno je protekli tjedan kada je indijski boksač Akhil Kumar jedva izbjegao težu ozljedu nakon što je puknuo krevet na koji je legao. Da stvar bude gore, Kumar nastupa u perolakoj kategoriji i ima samo 50 kilograma.

Na Igrama, koje se održavaju svake četiri godine, nastupit će sportaši iz 54 zemlje koje pripadaju Commonwealthu.

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije