NBA liga

Zubac oduševio u sportskom hramu SAD-a

zubac
08.02.2017.
u 08:00

Prvi Hrvat koji je dosanjao zaigrati u slavnim Los Angeles Lakersima je devetnaestogodišnji momak iz Čitluka Ivica Zubac. Za samo pola godine, otkada je došao u NBA ligu, skrenuo je svojim igrama veliku pozornost.

Blokade

Nakon sjajnog siječnja i nešto lošijeg početka u veljači, zablistao je protiv New York Knicksa u sportskom hramu ne samo New Yorka već i SAD-a, u Madison Square Gardenu. Gostujući na istočnoj obali Los Angeles Lakersi su pred više od 20.000 gledatelja pobijedili 121:107 New York Knickse i prekinuli niz od 12 poraza. Pobjeda je došla ne samo zahvaljujući dobrim igrama standardne petorke Williamsa, Russella, Younga, Ingrama već i darovitog Čitlučanina Ivice Zupca. Devetnaestogodišnji košarkaš, o kojemu se za samo pola godine dosta zna u NBA ligi, proveo je na parketu 17 minuta, postigao 10 poena, imao 7 skokova i 4 blokade. Na videoprikazu njegova nastupa u Madison Square Gardenu vidjelo se i čulo mnogo pohvalnih riječi o njegovoj igri. U momčadi su ga svi prihvatili, a ključ svega je što u njega vjeruje trener Luke Walton. Slične riječi govori i suigrač D’Angelo Russell. Svi su u klubu iznenađeni kako jedan momak s nepunih 20 godina ima takvo sjajno otvaranje u NBA ligi. Već hvale njegov horog kojem ga je podučavao slavni Kareem Abdul Jabbar.

Rijedak dar

No, njegova meka ruka i osjećaj za prostor stvar su dara koji Čitlučanin nosi u sebi i pred kojim će zasigurno biti sjajna igračka karijera. U momčadi Los Angeles Lakers ispred njega je trenutačno tridesetjednogodišnji Rus Timfej Mozgov koji nije igrao protiv New York Knicksa. Ako je ruski košarkaš potpisao četverogodišnji ugovor uz godišnju naknadu od 15 milijuna, možda će put do prve petorke biti teži, no, Čitlučanin ima rijedak dar i zasigurno će vrijeme koje je pred njim, i ako ga zdravlje posluži, omogućiti i otvoriti mu visoke domete.•

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije