Odigrano posljednje prvenstveno kolo Premier lige BiH

Zrinjskom prvenstvo, Veležu mostarski derbi

Proslava osvajanja titule
Foto: Stojan Lasić
1/4
11.05.2014.
u 11:00

Velež svoj niz pobjeda produžio na sedam, dok je novi prvak Zrinjski doživio prvi poraz nakon osam slavlja

U derbiju 30. kola nogometnog prvenstva u nogometu Velež je na svom stadionu pred 3000 gledatelja pobjedio Zrinjski sa 1-0. Velež je do pobjede došao u 50. minuti kada je Anel Hebibović iz slobodnog udarca s 20 metara prelijepo pogodio mrežu Ratka Dujkovića. Ovom pobjedom Velež je svoj niz pobjeda produžio na sedam, dok je novi prvak Zrinjski doživio prvi poraz nakon osam uzastopnih slavlja. Gradski derbi Veleža i Zrinjskog obilježila je velika nervoza, premda utakmica s bodovne strane nije značila ni jednima ni drugima.  
Derbi je kulminirao u 60. minuti, gdje su igrači Veleža morali apelirati na svoje navijače da se smire i prestanu ubacivati razne predmete u teren, nakon čega je glavni sudac Stankić prekinuo utakmicu. Po pravilima, on je pričekao da se situacija smiri i poslije pet minuta susret je nastavljen. 
Zrinjski je zadnjih petnaest minuta igrao s igračem manje, nakon što je u 77. minuti Velibor Đurić dobio drugi žuti karton, no unatoč tome u sudačkoj nadoknadi stvorio je nekoliko lijepih prilika. Najbliži izjednačenju bio je Vučina Šćepanović koji je u sedmoj minuti sudačke nadoknade pogodio prečku. 
Prije početka utakmice predstavnici kluba navijača Veleža uručili su Ševki Okiću priznanje za odnos prema klubu, a sama utakmica kasnila je pet minuta jer su domaći navijači u teren ubacili velike količine papirnih traka. 
Ovo je 22. po redu suvremeni derbi dvaju mostarskih kluba, u sklopu Premier lige, a još su dvije utakmice odigrane u okviru Kupa BiH.
Podsjetimo, Zrinjski je u prošlom kolu osigurao svoju treću titulu prvaka države i igrat će u kvalifikacijama za Ligu prvaka, dok će u kvalifikacijama za Ligu Europe nastupiti Široki Brijeg, Sarajevo i Željezničar. 
Nakon što je osvojio prvenstvo sinoć je u Mostaru organizirana proslava. Uz Marijana Bana pjevalo je pola grada i slavilo treću titulu koja je stigla u Mostar. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije