Utakmica godine

U “ludoj” utakmici prepunoj preokreta slavio Zrinjski

dasda
Foto: Stojan Lasić
1/12
06.03.2016.
u 19:06

Zrinjski je u sudačkoj nadoknadi, pogotkom Filipa Arežine, odlučio “triler” utakmicu na Pecari

U odličnoj utakmici, rijetko kad viđenoj na Pecari, Zrinjski je nakon puno preokreta zasluženo slavio protiv Širokog Brijega (4:3).

Odlično ozračje

Jug su ispunile pristaše Zrinjskog, sjever domaći navijači, a “kavez” na istoku bio je dobro popunjen Ultrasima. Iz oba tabora na početku čula se zaglušujuća buka, pjesma i povici, a Ultrasi su kao začin ubacili jednu “bombicu”. Zeleni je travnjak nakon samo nekoliko minuta dobio smeđe “flekice”, što je posljedica dugotrajnih obilnih kiša. Ispitivanje snaga nije dugo trajalo jer već u 6. minuti domaći su poveli. “Zagužvao” je Ćorić koji je idealno poslužio Krstanovića. Stasiti Tomislavgrađanin raspalio je loptu s 20-ak metara. Pravo u vratara Karačića koji ju je odbio do natrčalog Crnova, a ovaj svom snagom poslao pod gredu. Još se slavlje domaće publike nije stišalo, a Krstanović je s desnog boka poslao precizni “projektil” koji vratar Mostaraca nije uspio dohvatiti, lopta se “zakoprcala” u njegovoj desnoj “maloj mrežici”. Minutu kasnije Crnov je s lijeve strane zamalo pogodio Barabana na drugoj vratnici, ali se odnekud stvorio Graovac i poslao loptu visoko prema Posušju... Igralo se brzo, živo i borbeno, snaga se obostrano rasipala. Pa se čini da su igrači jedva dočekali prekid koji su u 23. minuti izazvali Ultrasi ubacivanjem baklji i dimnih bombi. Tek nakon 3-4 minute dim se razišao, a utakmica nastavila. U 30. minuti Zrinjski je smanjio rezultat s bijele točke.

Jedanaesterci

Nakon kontakta Ćorića i Todorovića sudac Peljto malo je razmišljao, a onda, uz bučne prosvjede domaćih igrača i publike, dosudio jedanaesterac. Dojam s tribina bio je da je sudac pogriješio. Mešanović je precizno pogodio s bijele točke. Do odmora su i jedni i drugi pokušavali promijeniti rezultat, ali pravih prigoda nije bilo. No, samo što je počelo drugo poluvrijeme, Zrinjski je izjednačio. Petrak je glavom uhvatio loptu ubačenu iz kuta i pored “kamene” obrane Širokog poslao je u kut. Soldo je bio potpuno nemoćan. U 59. minuti Petrak je sleđa u šesnaestercu oborio Krstanovića. Bio je to novi jedanaesterac, ovaj put za domaće, a Petrak je “požutio”. S bijele točke je slabo gađao Krstanović pa je Karačić loptu odbio u polje. Potpuni rezultatski preokret uslijedio je u 69. minuti. Kada je silovito prodro i još Silovitije gađao Todorović za 2:3. No, ni tu nije bio kraj jer je u 76. minuti Pandža glavom neobranjivo zakucao loptu iza potpuno nemoćnog Karačića. Ostatak utakmice i jedini i drugi pokušavali su doći do pobjede, gotovo potpuno zaboravljajući obranu. U takvoj igri više sreće imao je Zrinjski koji je u sudačkoj nadoknadi preko brzog i spretnog Arežine zabio četvrti pogodak. Igrači gostiju burno su proslavili pobjedu sa svojim mnogobrojnim pristašama. S novom pobjedom Zrinjski je nastavio utrku za vodećom Slobodom, za kojom zaostaje jedan bod.•     

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?