13. kolo Premier lige

Zrinjski u derbiju svladao Sarajevo

utakmica
Foto: Stojan Lasić
1/4
22.10.2016.
u 17:56

U derbiju 13. kola Premier lige nogometaši Zrinjskog pobijedili su na stadionu pod Bijelim Brijegom ekipu Sarajeva s 1:0. Plemići su Sarajlijama tako uzvratili za jedini poraz u dosadašnjem tijeku prvenstva i sada imaju velikih 11 bodova prednosti u odnosu na jednog od glavnih konkurenata u borbi za naslov prvaka, prenosi Pogled.ba

Zrinjski je odlično otvorio susret i već u 8. minuti Mešanović je udarcem sa vrha šesnaesterca pogodio vratnicu. Pet minuta kasnije veliku prigodu ne koristi Todorović koji loše šutira nakon ubacivanja Peke s desne strane.

U 18. minuti Čolić je pucao iz slobodnog udarca sa 22-23 metra, a vratar gostiju Pavlović uspio izbaciti loptu u korner. 
Zatim je uslijedilo razdoblje igre u kojem nije bilo prigoda, da bi se Zrinjski 'probudio' u završnici prvog dijela. 

Udarac Bilbije iz slobodnog udarca u 33. minuti Pavlović je skrenuo u korner, a sreća je bila na stranici gostiju u 45. minuti. Nakon odlične akcije domaćih nogometaša pokušaj Tomića pogađa Mihojevića i završava na gredi gola Sarajeva. 

U prvom poluvremenu Zrinjski nije uspio pogotkom okruniti svoju bolju igru, a Sarajevo nijednom nije ozbiljnije zaprijetilo domaćem vrataru Koziću.
Prvu prigodu za Sarajevo bilježimo u 47. minuti, kada je Ahmetović glavom bio neprecizan nakon ubacivanja Crnkića.  Za Zrinjski je zaprijetio Bilbija u 55.minuti, ovaj put njegov pokušaj pogađa vanjski dio mreže gola Sarajeva. 

Do vodstva Zrinjski dolazi u 64. minuti. Udarac iz kuta izveo je Bilbija, a najviši u skoku bio je Jakovljević koji glavom trese mrežu gostiju. Stoperu Mostaraca to je bio treći pogodak u sezoni.

U 75. minuti ponovno se tresao vanjski dio mreže gola gostiju, sada je šutirao Mešanović koji je prethodno povučen za dresa od Novakovića, ali se glavni sudac Vladimir Bjelica nije oglasio. 

Posljednju prigodu na utakmici imali su gosti u 89. minuti. Rustemović je ubacio loptu u šesnaesterac Zrinjskog, a udarac glavom Novakovića lako zaustavlja dobro postavljeni Kozić. 

Derbi između Zrinjskog i Sarajeva pratilo je oko 4000 gledatelja koji su po završetku susreta domaće nogometaše ispratili ovacijama. 

Zrinjski: Kozić, Čolić,Katanec, Jakovljević, Stojkić, Petrak, Tomić, Bilbija (od 89. Pehar), Peko (od 70. Filipović), Todorović (od 78. Stojanović), Mešanović.

Sarajevo: Pavlović, Hodžić, Rustemović, Novaković, Duljević (od 72. Hebibović), Sarić (od 78. Am. Bekić), Crnkić, Mihojević, Al. Bekić, Ćetković (od 70. Radovac), Ahmetović.  

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?