HŠK Zrinjski

Zrinjski skuplja bodove i dobiva širinu

03.10.2022.
u 18:25

Mostarci nastavljaju skupljati bodove. Plemići su 12. kolo završili na 5. mjestu s 18 osvojenih bodova. Imaju 4 boda manje od vodećeg Širokog i Željezničara (22 boda). U klubu ne naglašavaju kako u odnosu na konkurente imaju 2 ili 3 utakmice manje. Zrinjski protiv Slobode nije bio impresivan, ali je rutinski pobijedio. Mogli su Mostarci biti uvjerljiviji u realizaciji, protivniku su dopustili tek nekoliko ozbiljnih napada. Zrinjskom je bio dovoljan jedan gol Bilbije koji je zabio glavom na asistenciju Bekića u 44. minuti.

- Nije bilo lako probiti dobro organizirani blok Slobode. Imali smo nekoliko dobrih situacija kad smo pred protivničkim golom morali biti mirniji. Zabili smo gol u dobro vrijeme, u nastavku smo htjeli doći do još jednog. Janković je bio blizu, pogodio je vratnicu, Jukić im je radio dosta problema. U obrani smo bili kvalitetni, Sloboda je neugodna iz prekida, ali to smo anulirali. Na kraju zaslužena pobjeda - kazao je nakon utakmice na konferenciji za medije trener Zrinjskog Sergej Jakirović, tek dvojici okupljenih novinara... Osim 3 boda, Zrinjski je dobio potvrdu da se na Stranputa i Sušića može ozbiljnije računati. Mladi dvojac u veznom redu na treninzima i kontrolnim utakmicama pokazuje kako je “nadošao” te kako za prvu ruku može mnogo pomoći protiv momčadi iz donjeg doma kakva je trenutačno Sloboda. Jača konkurencija među igračima do 21 godine osobito je dobro došla struci Zrinjskog. Zrinjski igra već u srijedu protiv Širokog, u ritmu srijeda - vikend nastavlja igrati u listopadu. Nakon utakmice sa Slobodom plemići su, izgleda, dobili još na širini igračkog kadra, a to je ključno za momčad koja cilja na vrh. Debitirao je Zubairu, on bi mogao biti pojačanje. Nakon dugo vremena igrao je Juranović, nakon mjesec stanke minute je dobio i Tičinović. U Zrinjskom čekaju na Gazzettu. On trenira s momčadi, ali fizički nije na razini. U klubu sigurno mnogo više očekuju od Ćorluke, on je igrač reprezentativnog kalibra, može igrati znatno bolje od onoga što trenutačno pokazuje.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije