Prijateljski susret

Zrinjski remizirao s Novigradom, nameću se Graovac i Arežina

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
04.02.2016.
u 07:15

Mostarci su remizirali u svom prvom susretu na ovogodišnjem izdanju Istria Winter Cupa. Na ovom su turniru plemići odigrali utakmicu bez golova protiv domaćina Novigrada.

Lucidni Arežina

Zrinjski je kontrolirao utakmicu u prvoj fazi. Imali su Mostarci posjed veći dio susreta, ali vidjelo se kako se nalaze u teškoj fazi priprema, u igri s loptom malo je nedostajalo poleta i energije. Posljedica je to toških treninga, kakvi se rade u ovoj fazi pripremnog razdoblja. Igrom se u Zrinjskom u prvom dijelu nametnuo Filip Arežina. Istina, imao je ovaj veznjak nekoliko potpuno nepreciznih dodavanja, ali ni to nije neuobičajeno za ovu fazu priprema i teške noge kakve imaju nogometaši. Njegovo su dijelo prve prave dvije prigode na utakmici. Prvo je s 40-ak metara pokušao lucidno lobovati protivničkog vratara, koji je loptu izbio ispod same grede. Malo kasnije jednim je udarcem “iz koljena” gotovo prevario protivničkog vratara. Njegov šut je išao po sredini gola, ali lopta je putanjom parabole odskočila pred vratarom koji ju je onako reflaksno obranio.

Dobra igra Graovca

U nastavku prvog dijela i Novigrad je imao par obećavajućih situacija pred golom Zrinjskog, ali njih lako riječio vratar plemića Goran Karačić. Inače, kod Zrinjskog je obranom dobro komandirao Danijel Graovac. Uz njega je povratniku Katancu bilo puno lakše ukolpiti se obrambenu liniju. Za Zrinjski je prvi put igrao i Benjamin Čolić. Svoju rolu na desnom boku je odradio pomalo stidljivo. U drugom dijelu tempo igre je malo pao te nije bilo pretjerano dobre igre na obje strane. Kod Zrinjskog je nešto pokušavao Zakarić, ali mu nije puno toga polazilo za nogom.

Zrinjski je ovu utakmicu inače utakmicu počeo u sastavu: Karačić, Čolić, Graovac, Katanec, Stojkić, Petrak, Žeravica, Aćimović, Arežina, Zakarić i Mešanović (još su igrali: Miketek i Vranjić). Novu prigodu na ovom turniru plemići će u petak imati protiv Celja (15 sati).

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije