ZRINJSKI - VELEŽ 1:0

Zrinjski svladao Velež u velikom gradskom derbiju

13.04.2024.
u 15:54

Zrinjski je krenuo silovito i već u 9. minuti stigao u vodstvo. Centaršut s lijeve strane, Šunjić glavom spušta a Ćuže lagano pogađa za 1:0.

Nogometaši Zrinjskog pobijedili su na stadionu Pod Bijelim brijegom u 26. kolu Wwin lige tim Veleža rezultatom 1:0 te su tako potvrdili vrlo dobru formu upisavši četvrti uzastopni ligaški trijumf.

Zrinjski je u derbi krenuo žestoko i veliku priliku odmah na otvaranju imao je Bilbija, ali je bio zaustavljen. Već u devetoj minuti zatresla se mreža gostiju nakon ubačaja s lijeve strane. Šunjić je glavom spustio loptu, a Ćuže lagano pogađa za 1:0.

Nakon vodećeg gola nije bilo mnogo uzbuđenja te se igralo uglavnom između dva šesnaesterca, a tri minute prije odlaska na odmor Zrinjski je imao sreće. Guliashvili je odlično izveo slobodni udarac, ali je pogodio vratnicu.

Na otvaranju drugog poluvremena zatresla se i mreža Zrinjskog, ali je Čaićev pogodak poništen nakon signaliziranog zaleđa. Zrinjski je ponovno imao sreće u 69. minuti nakon sjajne akcije Veleža kada je još jednom vratnica bila saveznik Plemića. Šutirao je Halilović.

Zrinjski je potom mirno priveo utakmicu kraju, pa promjene rezultata od one iz devete minute susreta više nije bilo.

Aktualni prvak BiH je i dalje na drugom mjestu prvenstva sa sedam bodova manje od lidera Borca, dok je Velež na trećoj poziciji.

U sljedećem kolu Zrinjski ide u goste Slogi, dok će Velež dočeksti Zvijezdu 09.

 

Kraj utakmice. Pobijedio je Zrinjski.

90. - Greška obrane Veleža, Tičinović je bio sam pred Hadžikićem, koji sjajno brani.

87. - Šturm centrira, Guliashvili je bio na drugoj stativi, ali nije uspio dobro zahvatiti loptu. 

86. - Sad ulazi Dino Halilović umjesto Pršeša.

84. - Ponovno izmjena, Savić i Mulahusejnović ulaze u igru, a izlaze Ivančić i Bilbija.

82. - Pokušaj Memije, ali siguran je golman Veleža.

77. - Tičinović i Abdurahimi ulaze u igru kod Zrinjskog, a izlaze Ćuže i Malekinušić. Mlinarić i Šikalo u igri kod Veleža, Čaić i Suljić van igre.

71'. - Napad Veleža. Oreč je pokušao uposliti Haskića, ali Šunjić otklanja ovu opasnost. Čaić dobija žuti karton

70'. - Hadžikić brani sjajno Malekinušiću, a potom i Kišu.

69. - Dobra akcija Veleža, na kraju je šutirao Halilović ali pogađa vratnicu

68.- Izmjena na utakmici umjesto Vehabovića ulazi Halilović

65. - Šunjić intervenira pred Vehabovićem , a on ostaje ležati na terenu. Tražen je jedanaesterac ali sudac Peljto je odmahnuo rukom. Zbog prigovora Suljić i Vehabović su dobili opomene.

60. - Oreč je odlično utrčao, ali Šunjić izbaciuje van igrališta.

52. - Gholami sada odlično reagira i spašava svoj tim.

51. - Čaić je sada zatresao mrežu domaćina, ali je dosuđeno zaleđe

50. - Žuti karton dobio je Ramić

46. - Počelo je drugo poluvrijeme

45+2 - Nakon dvije minute nadoknade Peljto je svirao kraj prvog poluvremena

42. -Guliashvili je sjajno izveo slobodni udarac, Marić je samo pogledom mogao ispratiti loptu, no vratnica je spriječila pogodak za izjednačenje.

28. - Malekinušić je dobro šutirao sa 18 metara, Hadžikić sjajno brani.

28. - Trenutačno se igra između dva kaznena prostora, unatoč pokušajima Veleža da napravi pritisak.

24. - Ponovno je Bradarić na zemlji i ukazuje mu se pomoć ali ovaj put nije mogao nastaviti utakmicu. Umjesto njega na terenu je Kiš

19. - Bradarić se prilikom duela sa Čaićem ozlijedio, činilo se da neće moći nastaviti utakmicu, no nakon liječničke intervencije ipak je ostao na terenu.

17. - Zrinjski trenutno dominira u derbiju.

11. - Mogao je Velež poravnati već nakon dvije minute. Šturm je centrirao, Haskić glavom sa 15 metara odlično šutira, ali lopta ide malo pored vratnice.

9. - Zrinjski je krenuo silovito i već u 9. minuti stigao u vodstvo. Centaršut s lijeve strane, Šunjić glavom spušta a Ćuže lagano pogađa za 1:0...

2. - Utakmica je počela u 16 sati. Prvu priliku imao je Zrinjski veću 2. minuti, no izblokiran je udarac Bilbije. Tri minute kasnije Velež je imao udarac iz kuta, Oreč je centrirao s desne strane, no to je bio lagan plijen za Marića.

Najzanimljivija utakmica u okviru 26. kola Wwin lige igra se u Mostaru između Zrinjskog i Veleža. Današnja utakmica ima itekako veliku važnost za obje ekipe. Ukoliko žele nastaviti "utrku" s Borcem za prvo mjesto Zrinjski mora ostvariti pobjedu protiv Veleža, ali i Rođeni imaju svoje kalkulacije.

Velež se bori za europska natjecanja, međutim za njih je i bod sa današnje utakmice velik u toj borbi, tako da oni imaju nešto više prostora za razni manevar.

Za Zrinjski od prve minute igraju: Marić, Barišić, Ćorluka, Malekinušić, Ramić, Ivančić, Ćuže, Bradarić, Šunjić, Memija, Bilbija

Klafurić se odlučio da će za Velež od prve minute danas igrati: Hadžikić, Oreč, Čaić, Pršeš, Hrkač, Guliashvili, Suljić, Haskić, Šturm, Vehabović, Gholami

Na klupi kod Zrinjskog su: Karačić, Brekalo, Sabljić, Kiš, Savić, Mulahusejnović, Lukanić, Corda, Magdić, Abdurahimi, Tičinović.

Kod Veleža priliku s klupe čekaju: Nanić, Zvonić, Halilović, Mlinarić, Šikalo, Domić, Halilović, Puce, Kuko

Utakmicu u Mostaru sudi Irfan Peljto, a asistiraju mu Senad Ibrišimbegović i Moamer Čaušević. Četvrti sudac je Frano Jelić.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije