Hercegovački derbi

Zrinjski i Široki večeras igraju i pred kamerama

kosarka
Foto: Miro Bošnjak
14.02.2015.
u 10:23

Vodeća momčad Spars gostuje kod Kaknja koji traži pobjedu za drugi krug natjecanja

Najviše pozornosti u 18. kolu Lige 12 košarkaša BiH privlači večerašnji susret u Mostaru između Zrinjskog i Širokog. Susreti dvaju hercegovačkih klubova oduvijek su privlačili pozornost poklonika košarke u BiH.

Široki uspješniji

U međusobnim susretima Širokobriježani su imali mnogo više uspjeha, ali su im Mostarci uvijek predstavljali tvrd zalogaj, pa i prošlih sezona kada su Širokobriježani imali mnogo bolju momčad. Pobjeda i jednima i drugima mnogo znači, a poglavito Zrinjskom jer ih ostavlja u igri za prolazak u drugi krug natjecanja, Ligu za prvaka. Široki stoji za pobjedu više na ljestvici i s boljim rasporedom od Zrinjskog. Stoga je za očekivati uzbudljiv susret u kome će važnu ulogu odigrati navijači i jedne i druge momčadi. Susret se igra s početkom u 17 sati uz izravan TV prijenos. Uzdanica i kapetan Širokog Josip Bilinovac uvjeren je kako njegovi suigrači neće razočarati. - Formom smo se digli i napokon možemo i treninge odraditi u punom sastavu, a što do prije nekoliko kola zbog dosta ozljeda i nismo mogli. Očekujem dobru igru i nadam se pobjedi, kazao je kapetan Širokog koji je prije nekoliko dana na izboru za najbolje sportaše Širokog Brijega dobio nagradu za fair play. Vodeća momčad lige Spars odlazi u goste Kaknju koji traži prolaz u drugi krug natjecanja. Momčad Kaknja dijeli treće mjesto sa Širokim i pobjedom bi napravili veliki iskorak prema tom cilju. HEO će u Bileći nastojati pobijediti Građanski, a što bi mu mnogo značilo u borbi za ostanak. Bilećani su korak ispred Bosne, a dva ispred Čelika i Varde. Osluškivat će Bilećani i ishod susreta u Trebinju, gdje im izravni konkurent za ostanak Bosna gostuje kod drugoplasiranog Leotara. Posljednji Čelik ugošćuje Mladost koja se nalazi na sredini ljestvice.

Iskorištavanje slabosti

Mrkonjićani će nastojati iskoristiti sve slabosti koje prate Zeničane, a u slučaju pobjede i oni bi bili u nekakvim kombinacijama za drugi krug natjecanja. U sličnim okolnostima i Sloboda odlazi u goste Vardi. Tuzlaci se bore za drugi krug, dok Višegrađani imaju samo teoretske izglede za ostanak u ligi. Parovi 18. kola: 14. 2. Zrinjski – Široki 17 sati(BHT 1), Kakanj – Spars 19, Leotar Swisslion – Bosna Royal 19, Varda HE – OKK Sloboda 19.30, HEO – Građanski Bobar 15. 2. 19, OKK Čelik – Mladost 15. 2. 17 sati.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije