NOVI USPJEH

Zlatko Dalić u rujnu dostiže Bilićev rekord od 42 pobjede s Hrvatskom

Zlatko Dalić
Luka stanzl/PIXSELL
05.09.2023.
u 08:57

Drago mi je zbog transfera Borne Sose u Ajax jer je stagnirao. Očekujem ga još boljeg i još svježijeg, kazao je izbornik

Hrvatski izbornik Zlatko Dalić u petak će protiv momčadi Letonije 75. put voditi hrvatsku nogometnu reprezentaciju, a po duljini staža na klupi nacionalne momčadi sedmoplasirani je izbornik u Europi. Ispred Livnjaka su izbornici Andore Koldo Alvarez (13 godina, 213 dana), Luksemburga Luc Holtz (13 godina, 30 dana), Francuske Didier Deschamps (11 godina, 57 dana), Švedske Jane Andersson (7 godina, 72 dana), Engleske Gareth Southgate (6 godina, 277 dana) i Finske Markku Kanerva (6 godina, 265 dana). Dalić je na čelu selekcije 5 godina i 331 dan.

Dalić je u uvodnom nastupu pred novinarima u Zagrebu bio upitan za izostavljanje s popisa Hajdukove zvijezde Marka Livaje.

– Rekao sam sve o tome u priopćenju. Neću tu temu širiti, moram voditi brigu o svemu. Neću ulaziti ni u kakve igre, donosim odluke i iza njih čvrsto stojim. Sve ostalo su igre, a mene ne zanimaju igre – kazao je Dalić.

Dotaknuo se i reprezentativne karijere kapetana Luke Modrića.

– U lipnju smo razgovarali, ne volimo iskakati u medije, on je tako odlučio, a ja sav sretan. Da je rekao da odlazi u mirovinu, mi bismo to objavili. Hvala mu na tome, on je naša velika snaga i motiv. Luka ima veliki motiv da nastavi i da vodi Hrvatsku na Euru. Moramo biti sretni da je Luka tu, da je Perišić tu, Vida, Brozović. Oni ne igraju zbog starih zasluga, zadužili su reprezentaciju. I dalje su najkvalitetniji na tim pozicijama. Dok je Luka tu, bit će maksimalno unutra – istaknuo je Dalić.

Marcelo Brozović iz Europe je otišao u Saudijsku Arabiju?

– Svi smo skeptični prema toj ligi, prema njezinoj kvaliteti. Tamo sam bio prije deset godina, tada je možda bio problem kvalitete, ali sada moramo pratiti tu ligu jer su vrhunski igrači u njoj. Brozović ima pet-šest utakmica možda jačih nego u Italiji, a za njega je i tako neupitno da će svoje dati i istrčati. Ne očekujem da će zato biti imalo lošiji ili bolji – kazao je Dalić, pa dodao:

– Drago mi je da je Sosa otišao u Ajax, koji ne uzima igrače koji ne igraju dobro i prije toga ih dobro skautira. Drago mi je zbog njega jer je stagnirao, očekujem ga još boljeg i još svježijeg. Kovačić je otišao u City pod upitnikom i izborio se da bude jedan od najboljih igrača. Ono što mi stalno govorimo o Kovi, da je to to, i onda ga najbolji trener na svijetu, Pep Guardiola, prepozna i ne može zamisliti momčad bez njega. A kod nas stalno neke lokalne sumnje i kritike, vidite koje su to gluposti. Drago mi je zbog toga, veseli me njihova sreća. A Livaković je morao otići da ne ostane vječni golman Dinama – zaključio je Dalić, koji će u sljedeće dvije kvalifikacijske utakmice ganjati još jedan rekord.

Dalić s Hrvatskom za sada ima 40 pobjeda u 74 nastupa, dvije manje od sadašnjega rekordera Slavena Bilića, izbornika koji je hrvatsku nogometnu reprezentaciju vodio od 2006. do 2012. godine u 65 nastupa.

 

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije