rukomet

Zenički klub u odabranom društvu prvaka

30.03.2017.
u 10:00

Kadetska momčad škole rukometa “Čelik Junior” dobila je pozivnicu za sudjelovanje na Europskom kupu za mlade, elitnom rukometnom natjecanju za kadete koje se već 32 godine održava u Luksemburgu.

Sudar prvaka

Omladinski kup Europe, koji predstavlja pravi “sudar” prvaka, zahvaljujući kvalitetnom i predanom radu, imat će i predstavnika Bosne i Hercegovine. Na natjecanju će sudjelovati deset momčadi iz devet različitih zemalja, a redom su to prvaci Austrije, Estonije, Francuske, Luksemburga, Belgije, Rumunjske, Švicarske, doprvaka Francuske, Srbije te trenutačno prvoplasirana momčad Bosne i Hercegovine momčad Škole rukometa “Čelik Junior”.

- Nećemo imati nimalo lagan zadatak jer u vrlo jakoj skupini očekuju nas Tallas iz Estonije, Fivers Wien iz Austrije, Trembley - en - France iz Francuske te HB Dideleng iz Luksemburga, a potrebno je izboriti jedno od prva dva mjesta i tako se plasirati u završnicu Kupa, prenose nam iz ŠR “Čelik Junior”.

Mladi Zeničani će u Luksemburgu boraviti od 13. do 17. travnja, a prva utakmice ih očekuje 15. travnja, i to protiv prvaka Austrije momčadi Fivers Wien, a istog dana, u večernjem terminu, odigrat će i utakmice protiv Trembley - en - France, prvaka Francuske, te HC Tallas, aktualnog prvaka Estonije.

Težak raspored

- I uz jako težak raspored grupne faze, vjerujemo u ostvarenje dobrog rezultata i plasman u završnicu Kupa. S tim u vezi, posljednja dva mjeseca, uz nacionalno natjecanje u Omladinskoj ligi BiH, odvijaju se i pripreme za ovo važno međunarodno natjecanje na kojem će Zeničani predstaviti BiH na najbolji mogući način, kaže sportski čelnik kluba Vlado Zeljko.

Sam poziv na spomenuti turnir za bilo koju momčad iz BiH ravan je uspjehu. Ostaje za vidjeti kako će zenički dječaci iskoristiti ovo natjecanje koje je svojevrsna prilika za njihove buduće sportske karijere. Neki od najvećih trenutačnih europskih rukometaša svojedobno su nastupali na ovom renomiranom turniru u Luksemburgu. Hoće li neki od igrača Čelik Juniora uspjeti iskoristiti ovu rukometnu pozornicu, ostaje za vidjeti.•

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije