Europska liga

Željezničaru odgovaraju Skandinavci

13.07.2017.
u 10:02

Željezničar će večeras (20.45 sati) na Grbavici pokušati savladati švedski AIK u prvoj utakmici Drugog pretkola Europske lige i tako napraviti još jedan iskorak u Europi.

Tražit će alternativu

Nakon dva susreta protiv Zete u kojima su plavi slavili pobjedu nad Crnogorcima na prepunoj Grbavici rezultatom 1:0, te remija u Podgorici (2:2), Željezničar u susret protiv tima iz Štokholma ulazi prilično oslabljen i to za najboljeg strijelca lige Ivana Lendrića, koji je prije nekoliko dana potpisao za francuski Lens. Splitska haubica, kako su Lendrića prozvali na Grbavici, iz Želje je otišao kao najbolji strijelac Premijer lige BiH, a postigao je i 2 od 3 pogotka protiv Zete, te će nedostajati momčadi koja će morati naći alternativu. Izbor u napadu, tako će vjerojatno biti Stevo Nikolić koji je već duže vrijeme također na izlaznim vratima. Međutim, možda ga dobra igra protiv Šveđana ipak ostavi u klubu.

- Ne bojimo se AIK-a. Pred našim navijačima nikome ne damo prednost i vjerujem da uz vjetar u leđa s tribina Grbavice možemo do povoljnog rezultata, smatra Adin Mulaosmanović, pomoćnik Slavka Petrovića.

- Šveđani su jaki, ali nisu momčad koju ne možemo proći. Mnogo toga će ovisiti od prvog susreta na Grbavici, ali vjerujem da će naši navijači napraviti sjajno ozračje i da ćemo na revanš otputovati s dobrim rezultatom. Lendrić? Svi znaju koliko je on značio našoj ekipi i svjesni smo da će nam itekako nedostajati, dodao je Mulaosmanović.

Pratili Šveđane

Šveđane su pratili odmah nakon ždrijeba i već sada su dobro upoznati s njima.

- Igraju s dva isturena igrača, to nitko ne igra u našoj ligi. Ne plašimo se AIK-a, mislim kako su protivnik po mjeri, daleko od toga da su nepobjedivi - smatra Mulaosmanović.

U dva susreta sa Šveđanima momčad će ući bez svog najboljeg strijelca Ivana Lendrića koji je prešao u Lens. Njega će najvjerojatnije zamijeniti Stevo Nikolić.

- Svi igrači osim nedovoljno oporavljenih Ramovića i Crnova su zdravi. Bit ćemo sigurno uigraniji nego u susretima s Zetom. Uz podršku s tribina pune Grbavice mislim da možemo sasvim dostojno parirati Šveđanima. Tradicionalno, skandinavske ekipe nam odgovaraju zbog načina igre, nadam se da će tako biti i sada - kaže mladi stručnjak.

Podsjetimo, Lendrić je otišao u Lens, s kojim je potpisao ugovor uz odštetu od 300.000 eura.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije